Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

Povodom Nacionalnog tjedna dojenja u Međimurju održana akcija na Franjevačkom trgu

Datum objave: 5. listopada 2017.

Danas smo se ovdje okupili da podržimo, potaknemo i podržimo svijest o važnosti i dobrobiti dojenja koje je za mentalno i za tjelesno zdravlje svih pojedinaca što je i ovogodišnji moto obilježavanja“, istaknula je Irena Mađarić Tuksar, glavna sestra čakovečkog Doma zdravlja na Franjevačkom trgu povodom obilježavanja Nacionalnog tjedna dojenja u Međimurju. Dojenje je od krucijalne važnosti za razvoj imunološkog sustava djeteta, a posebice je važno u prvih nekoliko mjeseca života.
Nacionalni tjedan dojenja održava se u 40. tjednu u godini, čime se na simboličan način označava kraj trudnoće i početak dojenja. Isti je na jednom mjestu okupio velik broj majki i njihove djece koji su bili dio masovnog dojenja na trgu, uz moto „Podržimo dojenje zajedno“. Važnost prehrane kod dojenčadi te dojenje i majčino mlijeko koje je od izuzetne važnosti za psihofizički razvoj djece, zaključile su prisutne mlade majke i zahvalile patronažnim sestrama iz Patronažne djelatnosti Doma zdravlja u Čakovcu što tradicionalno brinu o najmlađima te su sveobuhvatna pomoć s bogatim savjetima i materijalima koji su potrebni svim majkama, ali i onima koje će majke tek postati.
Osim dojilja, činjenicu da dojenje više nije stigmatizirano i da ga društvo ne samo prihvaća već i podržava, podržali su i međimurski župan Matija Posavec sa zamjenicom pročelnika UO za društvene djelatnosti Sonjom Tošić Grlač, ravnatelj Doma zdravlja Branko Vrčić, ravnatelj Županijske bolnice Čakovec Robert Grudić, ravnateljica Zavoda za javno zdravstvo Međimurske županije Marina Payerl – Pal, viši savjetnik za društvene poslove Grada Čakovca Slobodan Veinović i mnogi drugi.
Koliko je majčino mlijeko zdravo i važno najbolje govori podatak da je dovoljno da dijete prvih šest mjeseci svog života ne mora jesti ništa drugo. U tih prvih pola godine ono pruža djetetu sve što treba“, zaključila je Mađarić Tuksar.
[ngg_images source="galleries" container_ids="1236" display_type="photocrati-nextgen_basic_thumbnails" override_thumbnail_settings="1" thumbnail_width="120" thumbnail_height="90" thumbnail_crop="1" images_per_page="100" number_of_columns="0" ajax_pagination="0" show_all_in_lightbox="0" use_imagebrowser_effect="0" show_slideshow_link="0" slideshow_link_text="[Prikaz slika]" order_by="imagedate" order_direction="DESC" returns="included" maximum_entity_count="500"]

homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content