Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

4. sjednica Koordinacije županijskih savjeta mladih RH

Datum objave: 4. listopada 2017.

Predstavnica Savjeta mladih Međimurske županije Ana Maria Babić sudjelovala je na 4. sjednici Koordinacije županijskih savjeta mladih RH koja se od 29.09. - 01.10.2017. održala u Bluesun hotelu Kaj u Mariji Bistrici, pod predsjedanjem Savjeta mladih Krapinsko-zagorske županije.
Koordinacija županijskih savjeta mladih osmišljena je kao platforma za razmjenu prakse i kontinuirano informiranje županijskih savjeta mladih, zajedničku analizu prisutnih problema mladih te zagovaranje interesa mladih prema institucijama i tijelima vlasti. Okuplja sve županijske savjete mladih i Savjet mladih Grada Zagreba, dok administrativnu podršku radu Koordinacije pruža Hrvatska zajednica županija. Predsjedavanje Koordinacijom rotacijski se izmjenjuje svakih 6 mjeseci, a uz predsjedavajuću županiju glavna tijela Koordinacije čine glavni tajnik i međunarodni tajnik koji se imenuju na jednogodišnji mandat.
Na samom početku sjednice održani su izbori za nova radna tijela Koordinacije. Za glavnu tajnicu Koordinacije izabrana je Veronika Kolman, predsjednica Savjeta mladih Krapinsko-zagorske županije, a za međunarodnog tajnika predstavnici županijskih savjeta mladih izabrali su zamjenika predsjednika Savjeta mladih Istarske županije Ivana Lukeža.
Svečanom otvorenju sjednice prisustvovali su saborski zastupnik Marko Vešligaj, zamjenik župana za gospodarstvo KZŽ Anđelko  Ferek Jambrek, predsjednica  Skupštine KZŽ Vlasta Hubicki, predstavnik Udruge gradova RH Mario Žuliček, načelnik Općine Marija Bistrica Josip Milički i voditeljica volonerskog centra VolontirAJMO i predstavnica Mreže udruga Zagor  Nikolina Bertol. Po prvi puta do sada, radu Koordinacije prisustvovali su i predstavnici Vijeća mladih Predsjednice Republike, a u radnom dijelu s tematikom regionalnih i lokalnih programa za mlade pridružila se i Ivana Radanović, koordinatorica Mreže udruga Zagor.
Osim izbora novih radnih tijela, Koordinacija je izglasala program rada za narednih 6 mjeseci, koji uključuje stvaranje vizualnog identiteta Koordinacije, stvaranje mreže podataka o  gradskim i općinskim savjetima mladih, te revidiranje baze podataka o županijskim savjetima mladih. Također, na temelju razmatranja stanja funkcionalnosti županijskih savjeta mladih, članovi Koordinacije usuglasili su se zaključkom usmjerenim županijama koje trenutno nemaju osnovan županijski savjet mladih kako bi se stvorile bolje pretpostavke za osnivanje i kvalitetan rad novih saziva savjeta mladih.  Koordinatorica Mreže udruga Zagor Ivana Radanović prezentirala je benefite donošenja regionalnih i lokalnih programa za mlade na primjeru Krapinsko-zagorske županije koja će u narednim mjesecima donijeti već treći po redu regionalni program za mlade. Stoga su se članovi Koordinacije usuglasili u nastojanjima za informiranjem i podizanjem svijesti građana i predstavnika javnih vlasti o potrebi donošenja navedenih dokumenata od strateške važnosti za mlade. Koordinaciju županijskih savjeta mladih RH u narednom periodu očekuje i sudjelovanje na Nacionalnoj konferenciji savjeta mladih početkom prosinca u Samoboru, te uključivanje u proces donošenja novog Nacionalnog programa za mlade RH. Predsjedanje Koordinacije sredinom prosinca preuzet će Savjet mladih Međimurske županije, kada se očekuje i nova sjednica Koordinacije.
[ngg_images source="galleries" container_ids="1231" display_type="photocrati-nextgen_basic_thumbnails" override_thumbnail_settings="1" thumbnail_width="120" thumbnail_height="90" thumbnail_crop="1" images_per_page="100" number_of_columns="0" ajax_pagination="0" show_all_in_lightbox="0" use_imagebrowser_effect="0" show_slideshow_link="0" slideshow_link_text="[Prikaz slika]" order_by="imagedate" order_direction="DESC" returns="included" maximum_entity_count="500"]

homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content