Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

Kultura, zabava i sport na 4. Festivalu starijih osoba u Nedelišću

Datum objave: 3. listopada 2017.

U susret Međunarodnom danu starijih osoba Centar za pomoć u kući Međimurske županije kroz svoj program „Klubovi za starije osobe“, Općina Nedelišće i Matica umirovljenika Međimurske županije podružnica Nedelišće organizirali su sada već 4. Festival starijih osoba u Nedelišću. Bogat program Festivala je održan 30.rujna u prijepodnevnim satima kulturno-zabavnim programom, a nastavio se u popodnevnim satima Sportskim susretima starijih osoba.
Sudionici i gosti od 10 sati uživali su u kulturno-zabavnom programu u dvorani NGC ATON u Nedelišću te su ih ovom prilikom pozdravili,  ispred Centra za pomoć u kući Međimurske županije, Filipa Blažon Šumečki, stručna savjetnica, ispred Međimurske županije, Sonja Tošić-Grlač, voditeljica Odsjeka za zdravstvo, socijalnu zaštitu i nacionalne manjine i zamjenica pročelnika UO za društvene djelatnosti Međimurske županije, predsjednik podružnice Nedelišće Matice umirovljenika Međimurske županije, Ljudevit Bošćak,  Nada Lovrec, predsjednica Matice umirovljenika Međimurske županije, te ispred Općine Nedelišće , Željko Kacun zamjenik načelnika Općine Nedelišće, koji je i Festival službeno otvorio.  Prije samog početka glazbeno-scenskog programa predstavljena je izložba ukrasnih i uporabnih radova starijih osoba. Izlagači koji su uljepšali pozornicu bili su Klub za starije osobe Nedelišće, Centar za pomoć u kući Međimurske županije, Udruga žena "Brest" Podbrest, Klub za starije osobe Varaždin i Udruga žena "Zlatne ruke" Čakovec. Svojim predmetima od "luščija", lutkicama u narodnim nošnjama, pletenim proizvodima, raznim ukrasnim proizvodima i umjetničkim slikama pokazali su svoje brojne talente i kreativnost.
Posebnost ovogodišnjeg Festivala svakako su gosti iz Nove Gradiške koji su slavonskim pjesmama, plesom i narodnim nošnjama donijeli dašak Slavonije u naše Međimurje. Uz Novu Gradišku u glazbeno-scenskom dijelu Festivala nastupali su još Matica umirovljenika Međimurske županije podružnica Nedelišće, Klub za starije osobe Nedelišće, Udruga umirovljenika Prelog i Klub za starije osobe Varaždin.
Uz bogat program, raznolikost plesa, pjesme, zabave i tamburaše, uživali su gosti ali i sudionici. Nakon glazbeno-scenskog programa uslijedio je ručak za sudionike Festivala koji je osigurala Općina Nedelišće u suradnji sa organizatorima.
Drugi dio Festivala nastavio se od 14 sati u prostorijama Kluba za starije osobe Nedelišće, gdje su se 4 ekipe okušale u 4 drevne sportske discipline: Nošenje jajca v žlici, Ludi slalom u tačkama, Bežanje z mlinčekom i naravno, Potezanje užeta- Povleči štrik. U natjecanju su sudjelovale ekipe iz Nedelišća, Preloga, Varaždina i Doma za starije i nemoćne osobe Novinšćak. U jako napetoj završnici, ukupni pobjednici ovogodišnjih Sportskih susreta starijih osoba 4. Festivala starijih osoba bili su Klub za starije osobe Varaždin. Na drugome mjestu bili su domaćini iz Nedelišća koji su za samo 7,4 sekunde razlike od pobjednika osvojili 2. mjesto ekipno, dok je 3. mjesto ekipno osvojio Prelog. Organizatori od srca čestitaju svima koji su sudjelovali na odličnoj izvedbi i srčanom nastupu. Nakon što su uručene medalje i pehari voditeljica Klubova za starije osobe ispred Centra za pomoć u kući Međimurske županije, Marijana Breški, svečano je zatvorila 4. Festival starijih osoba, nakon čega je uslijedilo neformalno druženje i čašćenje sudionika i gostiju.
Festival starijih osoba služi tome da starijim osobama pruži prilika da pokažu neke od svojih mnogih talenata i znanja s kojima svakodnevno obogaćuju svoje zajednice, ali i da im se omogući da se zabave i proslave svoj dan uz pjesmu, ples, sport i nadasve dobre prijatelje.   
Organizatori bi posebno željeli zahvaliti donatorima, Ministarstvu za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku, Nacionalnom gimnastičkom centru Aton, Pekari IN iz Nedelišća te Dobrovoljnom vatrogasnom društvu Pušćine i Dobrovoljnom vatrogasnom društvu Trnovec Bartolovečki, te svim medijima koji su popratili ovaj događaj i ukazali na važnost starijih osoba u našem društvu. Organizatori se također od srca zavaljuju svim vrijednim volonterima i svim ljudima dobre volje koji  su svojim doprinosima omogućili da se ovaj Festival održi i da bude u potpunosti besplatan za sve sudionike i goste.
[ngg_images source="galleries" container_ids="1230" display_type="photocrati-nextgen_basic_thumbnails" override_thumbnail_settings="1" thumbnail_width="120" thumbnail_height="90" thumbnail_crop="1" images_per_page="100" number_of_columns="0" ajax_pagination="0" show_all_in_lightbox="0" use_imagebrowser_effect="0" show_slideshow_link="0" slideshow_link_text="[Prikaz slika]" order_by="imagedate" order_direction="DESC" returns="included" maximum_entity_count="500"]
 

homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content