Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

Međimurska županija od ovog vikenda ima dežurnog stomatologa vikendom i blagdanom

Datum objave: 27. rujna 2017.

Još jedan nadstandard u zdravstvu Međimurja. Svi pacijenti koje zaboli zub u nedjelju ili tijekom blagdana, moći će posjetiti dežurnog stomatologa. U suradnji s Domom zdravlja, Međimurska županija tako već od ovog vikenda kreće s radom posebnog dežurstva u Nedelišću, kako bi se pacijentima omogućila veća dostupnost zdravstvenih usluga izvan redovnog radnog vremena, naglašeno je na konferenciji za novinare u Domu zdravlja Čakovec. Punkt posebnog dežurstva u djelatnosti dentalne medicine bit će organiziran u ordinaciji dentalne medicine Doma zdravlja Čakovec u Nedelišću, Maršala Tita 1, a započinje s radom  već ovog vikenda, 01. listopada u vremenu od 08:00 do 20:00 sati.
Župan Posavec: „Uz susjede iz Varaždina jedini smo s ovim nadstandardom koji je potreban svim Međimurcima“
Međimurska županija za tu će svrhu godišnje iz svog proračuna izdvojiti oko 150 tisuća kuna, prema planu rada koji je izrađen još prije dvije godine, kada nije bilo konsenzusa stomatologa. „Odlukom Župana i Županije uveden je ovaj nadstandard, nedjeljom i blagdanima, mi smo već napravili raspored rada liječnika i medicinskih sestara do kraja ove godine, zahvaljujući tome što nam je osnivač dao konkretnu pomoć financijskim sredstvima, nakon čega je ostatak bilo lakše ostvariti i organizirati“, naglasio je dr. Branko Vrčić, ravnatelj Doma zdravlja Čakovec te dodao kako smo prva županija koja je organizirala obiteljska dežurstva već u 2012. godini pa već postoji dobra organizacijska praksa takvog načina rada. „Što se tiče stomatoloških dežurstava, njih nema nitko osim nas i velikih kliničkih centara, uz Varaždin“, naglasio  je.  Dežurstvo je u pripravnosti tako od ove nedjelje i spremno za najhitnije slučajeve, a ako je potreban operativan zahvat uputit će se u nekoliko kilometara udaljenu Županijsku bolnicu Čakovec s kojom se nastavlja odlična suradnja. „Sustav hitne medicinske zaštite u dentalnoj medicini nešto je o čemu smo razmišljali posljednje dvije godine, jer uvijek kada vodite neki sustav ili sredinu trebate težiti inovativnim rješenjima, morate biti odgovorni prema ljudima i zbog toga ova inicijativa, brzo stvaranje uvjeta i pokrivanje troškova, da se što prije krene s dežurstvom. Ovo je pilot projekt, da vidimo kako će dežurstvo raditi i funkcionirati, hoće li imati svoju svrhu, a naravno da ćemo nakon izgradnje nove zgrade Doma zdravlja razmišljati o preseljenju te ambulante u Čakovec“, naglasio je pritom župan Međimurske županije Matija Posavec i dodao kako smo kao županija i zajednica osjetljivi prema potreba građana u smislu ulaganja u zdravstvo, te je ovo samo jedan od projekata, uz nekoliko u pripremi.
Rasterećenje bolničkog pedijatrijskog odjela novim dežurstvom?
Kako je nastavio Posavec, trenutno se jedna radna skupina okupila oko teme pedijatrijskog dežurstva i njegovog formiranja u okviru Doma zdravlja Čakovec, te samim time mogućeg rasterećenja bolničkog pedijatrijskog odjela. „Dakle radi se o istoj onakvoj službi koja postoji u našoj bolnici, ali ovog puta na razini primarne zdravstvene zaštite. Trenutno postoji pedijatrijski odjel gdje svatko može doći u svako doba, no dnevni dolazak velikog broja, oko 100 djece, zahtjeva novi sustav kojemu moramo pomoći. Vidjet ćemo kako će koncept funkcionirati i ako će biti potrebe za time krećemo i s tim projektom“, objasnio je župan. Spomenimo kako je na konferenciji bio prisutan cijeli tim koji stoji iza ove ideje, uz ravnatelja i župana, ujedno zamjenica župana Sandra Herman, pročelnik Upravnog odjela za društvene djelatnosti Branko Sušec, te zamjenica pročelnika i voditeljica Odsjeka za zdravstvo, socijalnu zaštitu i nacionalne manjine Sonja Tošić Grlač.
Od ove nedjelje, 01. listopada tako kreće dežurstvo, a sve informacije o radu možete pronaći na internetskim stranicama Doma zdravlja Čakovec.
[ngg_images source="galleries" container_ids="1221" display_type="photocrati-nextgen_basic_thumbnails" override_thumbnail_settings="1" thumbnail_width="120" thumbnail_height="90" thumbnail_crop="1" images_per_page="100" number_of_columns="0" ajax_pagination="0" show_all_in_lightbox="0" use_imagebrowser_effect="0" show_slideshow_link="0" slideshow_link_text="[Prikaz slika]" order_by="imagedate" order_direction="DESC" returns="included" maximum_entity_count="500"]

homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content