Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

Međimurcima dva odličja na 22. Državnim športskim igrama dragovoljaca i veterana Domovinskog rata

Datum objave: 26. rujna 2017.

Udruga dragovoljaca i veterana Domovinskog rata Republike Hrvatske Podružnica Međimurska županija bila je domaćin ovogodišnjih Državnih športskih igara dragovoljaca i veterana Domovinskog rata. Igre su okupile oko 1100 natjecatelja iz 20 ekipa županijskih podružnica Udruge koji su odmjerili svoje snage u 8 disciplina. Samo natjecanje održalo se pod pokroviteljstvom Ministarstva hrvatskih branitelja i supokroviteljstvom Međimurske županije i Grada Čakovca, a nakon mimohoda i svečanog otvaranja igara, ekipe su se rasporedile po sportskim borilištima.
U Međimurju 1996. godine održane prve sportske igre!
Najbolji pojedinci i ekipe nagrađeni su u dvorani MESAP-a u Nedelišću gdje je održano proglašenje rezultata i uručenje pehara kojem su prisustvovali general Đuro Dečak, župan Međimurske županije Matija Posavec sa zamjenikom Josipom Grivcem, zamjenik gradonačelnika Grada Čakovca Zoran Vidović, načelnik Općine Nedelišće Darko Dania, načelnik Općine Kotoriba Ljubomir Grgec, te predsjednici i predstavnici braniteljskih i stradalničkih udruga iz Domovinskog rata županijske i državne razine.
Tihomir Želežnjak srebrni, a Dražen Hajdinjak brončani
Prve sportske igre dragovoljaca i veterana Domovinskog rata održale su se 1996. godine u Međimurju, te su se nakon 20 godina vratile u našu županiju. Članovi podružnica natječu se u streljaštvu, kuglanju, boćanju, malom nogometu, povlačenju užeta, stolnom tenisu, šahu i elektronskom pikadu u kojem sudjeluju samo žene sudionice Domovinskog rata. Ukupni pobjednici igara bili su članovi Podružnice Primorsko-goranske županije, dok je Međimurska županija osvojila 9. mjesto. Od naših Međimuraca Dražen Hajdinjak osvojio je 3. mjesto u streljaštvu, a Tihomir Želežnjak 2. mjesto u šahu. Nakon proglašenja rezultata svi sudionici uživali su u svečanoj večeri i koncertu Mirka Švende Žige i Podravskih tamburaša.
[ngg_images source="galleries" container_ids="1218" override_thumbnail_settings="1" thumbnail_width="120" thumbnail_height="90" thumbnail_crop="1" images_per_page="100" number_of_columns="0" ajax_pagination="0" show_all_in_lightbox="0" use_imagebrowser_effect="0" show_slideshow_link="0" slideshow_link_text="[Prikaz slika]" order_by="imagedate" order_direction="DESC" returns="included" maximum_entity_count="500" display_type="photocrati-nextgen_basic_thumbnails"]

homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content