Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

Uz proslavu 95. rođendana najstarijeg zlatara u Donjem Vidovcu održani bogati „Dani zlata i starih zanata“

Datum objave: 25. rujna 2017.

Općina Donji Vidovec uz potporu Turističke zajednice Međimurske županije organizirala je proteklog vikenda manifestaciju naziva „Dani zlata i starih zanata“. Turističko – zabavna manifestacija donijela je demonstraciju ispiranja zlata koju su predstavili članovi Moto nautičkog kluba „Vidovski zlatari“, a poseban obol programu dali su i mjesni umirovljenici, recitatorica Barbara Matulin, KUD Donji Vidoveczanatlije starih zanata i nekoliko OPG-ova donjeg Međimurja. Svečanosti otvorenja događaja prisustvovali su župan Međimurske županije Matija Posavec sa svojom zamjenicima Sandrom Herman i Josipom Grivcem, zatim načelnik Općine Donji Vidovec Josip Matulin kao domaćin, načelnica Općine Sveta Marija Đurđica Slamek, načelnik Općine Donja Dubrava Marijan Varga, načelnik Općine Goričan Mario Moharić, kao i počasni gost koji je ujedno bio slavljenik 95. rođendana, kao najstariji „Vidovski zlatar“ Matej Horvat.
„Poklon za Vaš rođendan, sitnica je naspram svog rada, truda i znoja koji ste uložili u svoj posao. Znam da će Vam poklon pomoći da uz ovu „domaću apoteku“ očuvate svoje zdravlje i budete onako sretni i veseli kako smo navikli. Ova današnja manifestacija organizirana je Vama u čast i predstavlja sve ono po čemu ste ovaj kraj učinili posebnim“, istaknuo je prilikom svoje čestitke župan. „Drago mi je da smo povodom slavlja rođendana našeg Mateja po prvi puta organizirali manifestaciju „Dani zlata i starih zanata“ za koju sam sigurna da će iz godine u godinu biti sve veća i posjećenija. Najvažnije od svega je ipak da mi kroz čitavu godinu promoviramo donje Međimurje, našu Dravu i naš najstariji zanat ispiranja zlata i tako će biti i ubuduće“ , istaknula je zamjenica župana, na koju se nadovezao načelnik Matulin. „Hvala Vam svima na odazivu, na uloženom trudu i nadam se da s ovime započinje tradicija koja će dugo poživjeti kao i naš „Japica“ kojem želimo sve najbolje za njegov rođendan“. Svaki ljubitelj i posjetitelj ove manifestacije mogao je pritom upoznati i okušati se u starim zanatima, uživati u panoramskoj vožnji čamcem kanalom „HE Dubrava“, ispirati zlato, te sudjelovati u mnogim drugim sadržajima. Organizatori su za svakog posjetitelja osigurali besplatnu degustaciju tradicionalnih jela kao što su „krumpir na kosanoj masti“ te daleko najpoznatiji „žganci s vrhnjem“.
Na ovaj je način zaokružena ponuda donjeg Međimurja koje se polako ali sigurno ističe kao poželjna turistička destinacija s mnogobrojnim događajima, uz ovu, ujedno Dobravski ljuk, Dani šibe i ribe, Veliki skok u rijeku Dravu, Međimurska alka i mnoge druge.
[ngg_images source="galleries" container_ids="1215" override_thumbnail_settings="1" thumbnail_width="120" thumbnail_height="90" thumbnail_crop="1" images_per_page="100" number_of_columns="0" ajax_pagination="0" show_all_in_lightbox="0" use_imagebrowser_effect="0" show_slideshow_link="0" slideshow_link_text="[Prikaz slika]" order_by="imagedate" order_direction="DESC" returns="included" maximum_entity_count="500" display_type="photocrati-nextgen_basic_thumbnails"]

homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content