Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

Akcija "Radio gorice za Katružu" prikupila 1175kg grožđa i 2500 kn donacija!

Datum objave: 25. rujna 2017.

 
Radio 1 i Međimurska zaklada solidarnosti „Katruža“  već tradicionalno i ove godine organizirali su akciju „Radio gorice za Katružu“. Akcija je organizira s ciljem prikupljanja grožđa, mošta i novca, a  prikupljena sredstva će  se koristiti za kupnju lijekova, plaćanje operacija i drugih pomagala za bolesne osobe s područja Međimurske županije.
Akcija je provedena u subotu 23. rujna 2017. godine. 
Kao i svake godine humanitarna akcija predvođena aktivistima Radia 1 i Međimurske zaklade solidarnosti  „Katruža“ krenula je putem brežnog dijela Međimurja u posjet  vinogradarima, a započela je  u Stanetincu kod obitelji  Čavničar, naših dragih domaćina koji su nas   počastili  svojim domaćim likerima, vinom , pečenim jegerom i kolačima.
U akciji je  prikupljeno  1.175   kg  grožđa i mošta ,  2.490,00 kuna i 20 EUR-a. Donacije je grožđu, moštu i novcu darovali su:  Branko Ladić iz Macinca,  Drago Horvat iz Gornjeg Hrašćana,  obitelj Šipek iz Nedelišća, Anđeljko Senčar iz Strahoninca,  Horvat Antun i Đurđica iz Svetog Urbana,  Miran Antolić iz Svetog Urbana,  Marijan Perger iz Macinca, Franjo Bratković iz Macinca, Katarina Magdalenić iz Črečana, Stjepan Leček iz Nedelišća,  Darko Posavec iz    Črečana,  Dušan Preiner iz Svetog Urbana, Vinska kuća Medenjak iz Svetog Urbana,  Stjepan Lovrec iz  Gornjeg Mihaljevca, Ivan Pranjić iz Mihovljana,  Miro i Smiljana Špiranec iz Nedelišća,  Zlatko Leček iz Pretetinca,  Mirjana i Mladen  Perišić iz Nedelilšća, Božidar Hasan iz Vučetinca, Kistina  Fric iz Čakovca , obitelj Holcinger iz Savske Vesi, Ivica i Biserka Jurgec iz Strahoninca, Radovan Škrobar iz Svetog Urbana Viki Tolley iz  Toronta,  Zvonimir Lesar iz Gornjeg Hrašćana,  Dragutin Srnec iz Svetog Urbana,  Alen Jaklin iz Macinca,  Slavica i Rudi Bogdan iz Svetog Urbana,  Drago i Danica Grašić iz Strahoninca,  Edo Zadravec iz Svetog Urbana,  Krunoslav Krampač, Brigita i Željko Dobranić iz Slemenice,  Gordana Molnar iz Svetog Urbana,  Nevenka Blagus iz Macinca,  
Za dobar štimung, ples i pjesmu s vinogradarima i beračima pobrinuli su se „Skandal bend“ i  Josip Sanjković-Mitrica .
Akciji se pridružio upravitelj Zaklade,  župan Matija Posavec.
Da sve bude u najboljem redu brinuo je Miljenko Ovčar, a u tome su mu pomagali vozač  Željko Sršan – Campi  i ostali sudionici akcije: Dario Langus, Dragan Kovačić Geta,  predsjednik i članovi  Upravnog odbora Zaklade Miroslav Horvat, Danica Pongrac Krhač i  Emil Vibović,   povjerenici Katruže  Đurđa Varga, Antonija Kocijan, Branko Bukal,   Danica Holcinger ,  Dejan Panić i njegovi prijatelji.  Glavni fotograf akcije bio je Ivo Vurušić.   
Sponzori akcija bili su: Jamnica  d.d. Zagreb,    Printex Čakovec,  Astrea d.o.o.  Ivanovec,    Tesarski obrt  Martinjak Čakovec,  Čakovečki mlinovi d.d. Čakovec  , Vajda d.d. Čakovec PROART Čakovec.
Grožđe je otkupio  vinogradar i vinar Alojz Tomšić iz Železne Gore koji je učesnike akcije okrijepio  svojim  izvrsnim vinima.
Završetak akcije tradicionalno je bio kod  dragog prijatelja Katruže  Josipa Radeka Harija gdje su nas počastili  izvrsnim bogračom  koji su za nas pripremili domaćin Hari, kuhar   Marijan Mesarić i  njihovi prijatelji.
Zahvaljujemo  svim medijima koji su popratili akciju.
Svim sponzorima, vinogradarima, beračima te učesnicima akcije  - hvala..                    
MEĐIMURSKA ZAKLADA SOLIDARNOSTI „KATRUŽA“
[ngg_images source="galleries" container_ids="1213" override_thumbnail_settings="1" thumbnail_width="120" thumbnail_height="90" thumbnail_crop="1" images_per_page="100" number_of_columns="0" ajax_pagination="0" show_all_in_lightbox="0" use_imagebrowser_effect="0" show_slideshow_link="0" slideshow_link_text="[Prikaz slika]" order_by="imagedate" order_direction="DESC" returns="included" maximum_entity_count="500" display_type="photocrati-nextgen_basic_thumbnails"]

homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content