Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

U Nedelišću održana svečana sjednica Općinskog vijeća, izabrani najsportaši te dodijeljena posebna priznanja

Datum objave: 22. rujna 2017.

Povodom Svečane sjednice Općinskog vijeća u Nacionalnom gimnastičkom centru ATON u Nedelišću okupili su se brojni mještani, gosti i predstavnici političkog, društvenog i gospodarskog života Međimurja. Na poziv općinskog vodstva odazvali su se potpredsjednik Hrvatskog sabora Siniša Hajdaš Dončić, župan Međimurske županije Matija Posavec  sa zamjenicom Sandrom Herman, župan Varaždinske županije Radimir Čačić, te mnogi drugi. Prisutne je pozdravio domaćin predsjednik Općinskog vijeća Ljudevit Bošćak osvrnuvši se pritom na razvoj općine tijekom protekle godine, te na mnoge aktivnosti, realizirane projekte i bogatstvo društvenih događaja u općini Nedelišće, koji su i prikazani u kratkom video zapisu. Načelnik Darko Dania istaknuo je nedavno dovršenu kanalizacijsku mrežu u 8 naselja kao jedan od najvažnijih projekata, no općinu čeka rješavanje velikih izazova – izgradnja obilaznice i nove škole. „Jedan od prioriteta u narednim godinama je rekonstrukcija pješačkih staza u naseljima općine, kao i daljnje ulaganje u poduzetništvo, područje koje držimo u posebnom fokusu", dodao je Dania. „Područje mog profesionalnog interesa je teritorijalni identitet, a upravo kroz prikazani film vidljivo je da se Općina Nedelišće razvija uvažavajući prostorni i teritorijalni identitet koji ne čine samo poduzetnici i gospodarstvo, već ga čine društvene djelatnosti, poput vaših mnogobrojnih udruga, kulture, sporta i zaštite okoliša", naglasio je Hajdaš-Dončić.
Posavec: „Osobno sam preuzeo projekt izgradnje brze ceste duge 6,3 km“
„Teško je govoriti o Nedelišću kao o općini, jer kada sagledamo samo neke od uspjeha, poput očuvanja međimurske popevke koja će biti uvrštena na popis UNESCO-ve nematerijalne kulturne baštine, održavanje Božićnog koncerta u organizaciji Pjevačkog zbora „Josip Vrhovski“, Međimurski sajam poduzetništva na MESAP-u koji se održava već dugi niz godina unatoč ekonomskim nestabilnostima, nogometni turnir na terenima NK „Međimurec“ Dunjkovec-Pretetinec koji se razvija u međunarodnu manifestaciju, Nacionalni gimnastički centar Aton u kojem se nalazimo, tada vidimo da je Nedelišće mnogo više od općine", rekao je pritom međimurski župan. Osvrnuo se i na, po njemu strateški projekt sjevera zemlje, izgradnju obilaznice između Čakovca i Varaždina, te naglasio kako svakog tjedna odrađuje niz sastanaka kako u resornom ministarstvu, tako i u Hrvatskim cestama, ali i s čelnicima Varaždinske županije kako bi pospješili realizaciju toliko željene brze ceste. „Moramo se prilagođavati trendovima i vremenu koje je neumoljivo i koje nas tjera naprijed. Najvažniji infrastrukturni projekt je ova cesta, kojom se danas dnevno vozi oko 20 tisuća vozila. Zbog ove brojke sam osobno preuzeo vođenje projekta, studija opravdanosti vrijedna oko pola milijuna kuna je napravljena, financirala ju je Europska unija, a početkom listopada u planu je potpis ugovora za izradu studije o utjecaju na okolišu“, naglasio je Posavec i dodao kako će se izgraditi 6,3 kilometra ceste od početka Nedelišća do Kuršanca, a završit će kružnim tokom koji će se zatim nadovezati na Dravski most. „To je jedno rješenje koje biti učinkovito dugi niz godina i uvelike dići kvalitetu života u Nedelišću na novi nivo, Nedelišća, ali i cijelog Međimurja“, zaključio je. „Susjedi smo s jednom od najvećih i najuspješnijih općina u Hrvatskoj i sasvim sigurno ima mnogo razloga da nastavimo i produbljujemo dosadašnju suradnju koja postoji. Nedelišće i Varaždinska županija imaju bogatu zajedničku povijest, a kao susjedi uvijek imamo mnoge teme koje će nas povezivati u budućnosti, jednako kao što su nas povezivale jučer i danas", zaključio je varaždinski župan.
Dodijeljena priznanja najzaslužnijima za promociju općine
Tijekom sjednice podijeljena su priznanja zaslužnim građanima i iznimnim sportašima, te su nagrađeni najsportaši i najuspješniji učenici osnovnih škola u 2016. Plakete Općine Nedelišće  dodijeljene su Dragutinu Trupkoviću iz Pretetinca i Dragutinu Novaku iz Nedelišća, dok je najbolja sportašica Alena Hrušoci iz Atletskog kluba Nedelišće. Iz Odbojkaškog kluba „Međimurje Centrometal" su najbolji sportaš Tomislav Posavec, najbolja ženska ekipa i najbolja muška ekipa, a za zasluge u sportu nagrađen je i doajen sporta iz općine, Franjo Preložnjak. Priznanja za iznimne sportske rezultate uručena su rukometnom veteranu Željku Posavcu, karatisticama Karate kluba „Međimurje“ Adisi Gergić i Luciji Lesjak, te Lovri Kovačiću iz Atletskog kluba „Nedelišće“. Kao perspektivni sportaši, priznanja su primili i članovi mlađih dobnih kategorija atletskog kluba Martin Mlinarić, Ema Dania i Roko Farkaš. Općina Nedelišće pripremila je priznanja za učenike osnovnih škola koji su postigli uspjeh u nastavnim i izvannastavnim aktivnostima, tako je David Mursić iz OŠ Macinec primio priznanje za uspješno sudjelovanje na Državnoj smotri hrvatskog školskog filma, Vilim Srnec za osvojeno 1. mjesto na Državnom natjecanju iz tehničke kulture, a Marko Varga iz OŠ Nedelišće proglašen je učenikom generacije.
Svojim su izvedbama svečanost glazbeno upotpunili solistica Pjevačkog zbora „Josip Vrhovski“ iz Nedelišća - Antonija Jurinec, članovi Kulturno umjetničke udruge „Seljačka sloga“ Nedelišće i učenica Dolores Lovrenčić.
[ngg_images source="galleries" container_ids="1210" override_thumbnail_settings="1" thumbnail_width="120" thumbnail_height="90" thumbnail_crop="1" images_per_page="100" number_of_columns="0" ajax_pagination="0" show_all_in_lightbox="0" use_imagebrowser_effect="0" show_slideshow_link="0" slideshow_link_text="[Prikaz slika]" order_by="imagedate" order_direction="DESC" returns="included" maximum_entity_count="500" display_type="photocrati-nextgen_basic_thumbnails"]

homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content