Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

Svečano u Domu kulture „Dr. Vinko Žganec“ povodom Dana Općine Vratišinec

Datum objave: 15. rujna 2017.

Povodom blagdana Uzvišenja svetog križa Općina Vratišinec započela je s obilježavanjem svojih dana, koji traju od 14. do 17. rujna, te je misnim slavljem u župnoj crkvi Uzvišenja Sv. Križa krenuo i ove godine iznimno bogat program proslave. Najsvečaniji dio obilježavanja održan je u prepunom Domu kulture „Dr. Vinko Žganec“, proširena sjednica Općinskog vijeća, kojoj su uz domaćine načelnika Općine Vratišinec Zdravka Mlinarića sa zamjenicom Milenom Granatir i predsjednika Općinskog vijeća Mihaela Grbavca nazočili župan Međimurske županije Matija Posavec, predsjednik Skupštine Međimurske županije Mladen Novak, mnogobrojni uzvanici iz Međimurja te mještani općine.
Domaćini proslave osvrnuli su se na ostvarene planove i projekte, te izazove koji ih očekuju u narednom razdoblju. Načelnik je iskoristio priliku da istakne kako je Općina nastavila voditi brigu o najmlađima, djeci, kao i studentima te umirovljenicima, a godinu je obilježila nagrada za jednu od najtransparentnijih općina u zemlji. „Najvažniji dugoročni ciljevi su izgradnja dvorane i proširenje škole, adaptacija Društvenog doma u Gornjem Kraljevcu, formiranje Industrijske zone „Ciglenica“ i završetak kanalizacije u Vratišincu i Gornjem Kraljevcu“, naglasio je Mlinarić te dodao kako je već mnogo toga napravljeno, no i kako uvijek teže boljem. Predsjednik vijeća pritom je naglasio kako općinu čine ljudi, što je ujedno bila krilatica ovogodišnje sjednice. „Pozivam vas da se ne zatvarate u svoja četiri zida nego da se uključite u manifestacije koje se događaju u našoj općini“, rekao je i svima čestitao njihov dan. „Općinu čine ljudi, ali i Međimurje čine ljudi. Vjerujem da ćemo u ove četiri godine raditi zajedno za dobrobit svih njih“, dodao je predsjednik Skupštine.
Župan: „Kreću ulaganja u Gornji Kraljevec i proširenje prometnice do Peklenice“
„Uvijek mi je drago kada sam na proslavi u Vratišincu, ovo je jedna od veselijih i srdačnijih proslava. Zajedno smo često, u mnogo projekata, gdje ulažemo u objekte, ali s naglaskom na ulaganje u ljude, posebice u segmentu obrazovanja. Ključno je za razvoj naše sredine ulagati u naše sugrađane, dati im poštovanje koje zaslužuju, a to možemo samo ako proračunski novac usmjerimo našim građanima. Građani cijelog Međimurja, pa tako i općine Vratišinec, moramo biti ponosni na sebe, imati više samopouzdanja i ne dopustiti da nas drugi više cijene nego mi sami sebe“, u svom je govoru istaknuo međimurski župan, dodao kako je ponosan na suradnju i zajednički projekt adaptacije Doma kulture i uređenja groblja, te najavio kako kreću ulaganja u Gornji Kraljevec i proširenje prometnice na relaciji Vratišinec – Peklenica.
Pečat Općine pripao Josipu Žgancu, Biserki Tarandek i Vladimiru Mađariću
U okviru svečane sjednice zaslužnima su dodijeljena općinska priznanja, tako su zahvalnice pripale Vladimiru Šantlu, Biserki Strniščak, Davoru Govediću, Nataliji Čeki, Romeu Žgancu, Marici Bedi, Tomislavu Cvrtili, Dragi Kostanjević, Danijelu Tkalcu, Katarini Tkalec, Igoru Mađariću, ženskoj ekipi DVD Gornji Kraljevec, Dominiku Tkalcu, Goranu Vrtariću i poduzeću Pogrebnik d.o.o. Pohvalnice su primili Dražen Petak, Darija Lukačić, Mihael Pristav i Mješoviti pjevački zbor „Dr. Vinko Žganec“ Vratišinec, dok posebno priznanje – pečat Općine Vratišinec Josip Žganec, Biserka Tarandek i Vladimir Mađarić.
Spomenimo kako su kulturno-umjetničkim programom proslavu obogatili Mješoviti pjevački zbor „Dr. Vinko Žganec“ Vratišinec, djeca iz Dječjeg vrtića Srčeko, Ženska vokalna skupina „Društvo žena Gornji Kraljevec“, učenici Osnovne škole „Dr. Vinka Žganca“, Ema Srpak prigodnim monologom i KUD „Dr. Vinko Žganec“.
Dani Općine nastavljaju se u subotu 16. rujna na igralištu NK „Sokol“ u Vratišincu, gdje će se održati utrka povodom Dana Općine Vratišinec, te druženje uz sport i glazbu, a završetak programa je u nedjelju 17. rujna na igralištu NK „Napredak“ u Gornjem Kraljevcu.
[ngg_images source="galleries" container_ids="1194" override_thumbnail_settings="1" thumbnail_width="120" thumbnail_height="90" thumbnail_crop="1" images_per_page="100" number_of_columns="0" ajax_pagination="0" show_all_in_lightbox="0" use_imagebrowser_effect="0" show_slideshow_link="0" slideshow_link_text="[Prikaz slika]" order_by="imagedate" order_direction="DESC" returns="included" maximum_entity_count="500" display_type="photocrati-nextgen_basic_thumbnails"]

homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content