Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

Župan sa zamjenicima primio nagrađene sportaše s državnih susreta, djecu hrvatskih branitelja

Datum objave: 9. rujna 2017.

Državni susreti djece hrvatskih branitelja u organizaciji Udruge hrvatskih dragovoljaca Domovinskog rata, održani su krajem kolovoza u dječjem odmaralištu „Vladimir Nazor“ u Savudriji, pod pokroviteljstvom Ministarstva hrvatskih branitelja RH. Na spomenutim, 16. po redu igrama, sudjelovalo je više od 500 djece iz cijele Hrvatske, dok je Međimursku županiju predstavljalo njih 21 u pratnji četiri voditelja, Marija Horvata, Kristine Golubić, Franje Horvata i Vladimira Vidovića. Osnovnoškolci i srednjoškolci koji su činili ekipu,  pravo su nastupa stekli svojim rezultatima postignutim na 5. Županijskim susretima održanim u lipnju u Prelogu.
Kako su se i s ovog natjecanja vratili s odličjima, 4 zlatne medalje i jednom srebrenom, za njih je upriličen prijem u Velikoj vijećnici Međimurske županije, gdje su djecu dočekali domaćini, župan Međimurske županije Matija Posavec sa zamjenicima Sandrom Herman i Josipom Grivcem. Bila je to prigoda da im župan i osobno čestita na ostvarenim uspjesima, potakne ih da se i dalje trude i vježbaju, uz sigurnost da rezultati zasigurno neće izostati. Također, iskoristio je priliku istaknuti kako će uvijek imati potporu Međimurske županije, koja prati rad i aktivnosti udruga branitelja, stipendira djecu branitelja i pomaže njima i roditeljima u daljnjem školovanju.
Kako su mu pritom objasnili, natjecanje se sastajalo od sedam disciplina, dok su naši Međimurci sudjelovali u stolnom nogometu, elektronskom pikadu, likovnoj radionici i modeliranju te postigli zavidne rezultate, dostojno predstavili svoju županiju, a za svoj su trud nagrađeni medaljama. Tako su zlatna odličja u stolnom nogometu osvojili Luka Janušić i Patrik Dodlek iz Belice u mlađoj dobnoj skupini, a Filip Tkalčec iz Ivanovca i Domagoj Haramija iz Donje Dubrave u starijoj skupini u paru, Sebastijan Blažinčić iz Male Subotice i Dominik Balog iz Donje Dubrave zlatom su se okitili u elektronskom pikadu,  dok  je mlada umjetnica, Lana Stupar iz Totovca s drugim mjestom i srebrenom medaljom predstavila Međimurje i u likovnoj radionici.
Uz osvajače medalja, na 16. susretima bili su Stefani Golub, Luka Zadravec, Dario Mesarić, Sebastijan Petek, Kruno Perhoč,Ivona Kalšan, Karolina Kranjčec, Iva Kočiš, Natali Kovačić, Mihael Gunc, Iris Burjek, Petra Petek, Rene Horvat, i Lucija Golub, također vrlo dobri u disciplinama u kojima su se natjecali. Nakon ugodnog razgovora, prezentiranih dojmova, čašćenja te pokoje šale,  zajedničkom fotografijom ovjekovječen je ovaj veseli susret.
[ngg_images source="galleries" container_ids="1185" override_thumbnail_settings="1" thumbnail_width="120" thumbnail_height="90" thumbnail_crop="1" images_per_page="100" number_of_columns="0" ajax_pagination="0" show_all_in_lightbox="0" use_imagebrowser_effect="0" show_slideshow_link="0" slideshow_link_text="[Prikaz slika]" order_by="imagedate" order_direction="DESC" returns="included" maximum_entity_count="500" display_type="photocrati-nextgen_basic_thumbnails"]

homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content