Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

Proslavljena 15. obljetnica posvete Župne crkve sv. Antuna Padovanskog – Čakovec Jug

Datum objave: 8. rujna 2017.

Na blagdan rođenja Blažene Djevice Marije - Malu Gospu, 8. rujna, Župa sv. Antuna Padovanskog u Čakovcu proslavila je 15. obljetnicu posvećenja, ujedno i drugo proštenje župe. Tim povodom središnje euharistijsko slavlje, koje je sa svećenicima čakovečkog dekanata predvodio varaždinski biskup mons. Josip Mrzljak, pohodio je župan Međimurske županije Matija Posavec. Pripreme za blagdan počele su trodnevnom duhovnom obnovom od 5. do 7. rujna predvođenom fra Ivanom Crnkovićem, mladomisnikom na službi u župi sv. Nikole biskupa u Čakovcu.
Mnogobrojni vjernici, predstavnici svjetovne vlasti i društvenog života okupili su se na svečanom misnom slavlju, među kojima su bili i gradonačelnik Grada Čakovca Stjepan Kovač sa zamjenikom Zoranom Vidovićem, Đuro Bel, član župnog ekonomskog vijeća i Tomo Blažeka, tajnik Matice hrvatske – Ogranak Čakovec.
Pozdravne riječi uputio je na početku misnog slavlja župnik fra Tomislav Božiček, koji se prisjetio svih onih koji su svoje vrijeme posvetili župi, dok je biskup Mrzljak čestitao na velikom jubileju, te podsjetio da je svaka obljetnica prilika da zahvalimo Bogu na svim godinama i trenucima koje nam je udijelio. Župna crkva sv. Antuna Padovanskog počela se graditi 1993. godine, a blagopokojni biskup mons. Marko Culej posvetio je crkvu na sam blagdan Male Gospe 8. rujna 2002. godine.
Svete mise i proslava obljetnice bile su prilika da se zahvali svim donatorima, župljanima i graditeljima crkve koji su sudjelovali u izgradnji od postavljanja kamena temeljca pa sve do danas kada je crkva sv. Antuna Padovanskog primjer prave zajednice i hram vjere.
[ngg_images source="galleries" container_ids="1184" override_thumbnail_settings="1" thumbnail_width="120" thumbnail_height="90" thumbnail_crop="1" images_per_page="100" number_of_columns="0" ajax_pagination="0" show_all_in_lightbox="0" use_imagebrowser_effect="0" show_slideshow_link="0" slideshow_link_text="[Prikaz slika]" order_by="imagedate" order_direction="DESC" returns="included" maximum_entity_count="500" display_type="photocrati-nextgen_basic_thumbnails"]

homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content