Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

U ambijentu Starog grada krenuo vikend posvećen alternativnim festivalima

Datum objave: 1. rujna 2017.

Kraj kolovoza te početak rujna, obilježeni su bogatim umjetničkim sadržajem u srcu Međimurja. Zrinski Art Festival i 3FF Festival alternative inicirale su neprofitne udruge mnogobrojnih umjetnika Međimurske županije sa željom pružanja alternativnog umjetničkog sadržaja. Cilj je poticanje na razmišljanje i kreativnost putem velikog broja radionica, performansa i glazbe te pružanje većeg prostora i mogućnosti umjetnicima.
Umjetnički te glazbeni festivali održat će se pod pokroviteljstvom Međimurske Županije i Grada Čakovca, a u suradnji s Centrom za mlade „CeZam“, udrugom 3FF i međimurskim umjetnicima koji su članovi HDLUM-a, ULUPUH-a, ALU-a i HDD-a te donatora uz izvedbu velikog broja volontera.
Na svečanosti jučerašnjeg otvaranja festivala bili su prisutni zamjenica župana Međimurske županije Sandra Herman te gradonačelnik Grada Čakovca Stjepan Kovač, umjetnički direktor Zrinski Art Festivala Damir Klaić i suorganizatorica Nikolina Mekovec, kao i predstavnici 3FF festivala Ivan Latin i Neven Levačić. Otvorenje 2. Zrinski ART festivala započelo je uz plesnu izvedbu „Ritual svijesti” Studija suvremenog plesa „Teuta” i Ansambla „Paradidl“ u jezeru Staroga grada.
Pred nama je 2. Zrinski Art Festival, veći po broju posjetitelja te umjetnika od prvog festivala, a imamo uključene i 4 zemlje, to su Slovenija, Velika Britanija, Srbija i Amerika. Svi prostori Starog grada koji su prilagodljivi za bilo kakvu instalaciju, iskorišteni su svaki u svoju namjenu. Svašta se može vidjeti, od multimedije, slikarstva, koncertne umjetnosti, performansa sa zvučnim instalacijama, svjetlosnim instalacijama, skulptura, suvremenog plesa, dakle sve što umjetnost podrazumijeva. Zahvaljujem se Međimurskoj županiji i Gradu Čakovcu na uključivanju u ovakvu manifestaciju i nadamo se da ćemo i dalje nastaviti pozitivnu suradnju“, izjavio je direktor Zrinski Art Festivala.
Posjetitelji će sve do 3. rujna kroz ovih par dana moći uživati u pozitivnoj atmosferi specifičnog ambijenta Starog grada Zrinskih, uz odličnu alternativnu umjetnost, instalacije i bogat program, ujedno i u  enogastronomskoj ponudi lokalnih OPG-ova.
[ngg_images source="galleries" container_ids="1171" override_thumbnail_settings="1" thumbnail_width="120" thumbnail_height="90" thumbnail_crop="1" images_per_page="100" number_of_columns="0" ajax_pagination="0" show_all_in_lightbox="0" use_imagebrowser_effect="0" show_slideshow_link="0" slideshow_link_text="[Prikaz slika]" order_by="imagedate" order_direction="DESC" returns="included" maximum_entity_count="500" display_type="photocrati-nextgen_basic_thumbnails"]

homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content