Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

Uz početnu konferenciju programa „Ponudimo više“ predstavljeni rezultati humanitarne akcije „Za dječji osmijeh“

Datum objave: 23. kolovoza 2017.

Početna konferencija trogodišnjeg programa „Ponudimo više“ i predstavljanje rezultata humanitarne akcije „Za dječji osmijeh“ održana je u zgradi Scheier. Nositelj programa je Društvo osoba s tjelesnim invaliditetom Međimurske županije, a partneri Međimurska županija, Hrvatski zavod za zapošljavanje - Područni ured Čakovec te Grad Prelog, dok je projekt dobio podršku Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku.
Predstavljanju projekta prisustvovali su zamjenica župana Međimurske županije Sandra Herman, predsjednica Društva Miljenka Radović, voditeljica projekta Katarina Drk, ispred Zavoda za zapošljavanje Područnog ureda u Čakovcu Blaženka Dasović i logopetkinja Društva osoba s tjelesnim invaliditetom Međimurske županije Tatjana Nikolajeva Bubek.  
Program „Ponudimo više“!
Opći cilj programa je stvaranje uvjeta za povećanje kvalitete života i prevencija institucionalizacije osoba s invaliditetom“, rekla je voditeljica projekta prilikom svog izlaganja nazočnima. U trogodišnjem programu, osmišljene su aktivnosti na način da svaka osoba bez obzira na dobnu skupinu može za sebe pronaći barem jednu aktivnost za koju će imati određeni interes. Nastavit će se s uslugom poludnevnog boravka, a ujedno će se osnovati i volonterski klub koji razvija inkluzivno volontiranje te koje stvara novu sliku o osobama s invaliditetom. „Vjerujemo da će ovaj projekt okupiti više od 150 osoba na godišnjoj razini što predstavlja izuzetno veliki broj i ponosni smo na taj rezultat“, naglasila je Radović.
Također, u okviru sportsko-rekreacijskog kluba organizirat će se 3 vrste vježbanja. Vježbanje pod vodstvom fizioterapeuta Roberta Bošnjaka u Macanovom domu u Čakovcu, pod vodstvom kineziologa u DG Sport u Prelogu te individualno vježbanje pod vodstvom fizioterapeutkinje Tine Jelenić. Projektni partner Hrvatski zavod za zapošljavanje održat će ciklus od 10 radionica koje su osmišljene na način da osobama s invaliditetom unaprijede znanje i vještine aktivnog zaposlenja, ojačaju samopouzdanje i poboljšaju vještine komuniciranja. Sve programske aktivnosti osmišljene su s ciljem druženja, socijalnog aktiviranja, sportsko rekreativnog uključivanja, očuvanje radnih navika, stjecanje novih znanja i vještina o povećanju potencijala osoba s invaliditetom prilikom uključivanja na tržište rada.
Govorili smo mnogo o ovom projektu, puno je bilo riječi i od hvalevrijednog partnera Zavoda za zapošljavanje, koji će pripremiti osobe s invaliditetom kompetentne za tržište rada, da se dobro osjećaju u svojoj zajednici i da daju svoj doprinos. Smatram da je još veća vrijednost ovog projekta upravo ona jedna socijalna komponenta, ovaj poludnevni boravak, uz sve ove radionice koje ste radili. Mišljenja sam da bi svima jako dobro došla dnevna druženja i da imamo više vremena jedni za druge, malo više razmišljanja i komunikacije“, zaključila je Herman.
U humanitarnoj akciji „Za dječji osmijeh“ prikupljeno 40 tisuća kuna
Tijekom početne konferencije, osvrnuli su se i na humanitarnu akciju u kojoj su se prikupljala sredstva za nabavu logopedske opreme koja im je od izuzetnog značaja. Prikupljeno je više od 40 tisuća kuna te su osigurana sredstva za kupnju digitalnog logopedskog seta i vibrofona, kao i didaktičke opreme. Sa samim funkcioniranjem nabavljene opreme, prisutne je upoznala logopetkinja Bubek.
[ngg_images source="galleries" container_ids="1159" override_thumbnail_settings="1" thumbnail_width="120" thumbnail_height="90" thumbnail_crop="1" images_per_page="100" number_of_columns="0" ajax_pagination="0" show_all_in_lightbox="0" use_imagebrowser_effect="0" show_slideshow_link="0" slideshow_link_text="[Prikaz slika]" order_by="imagedate" order_direction="DESC" returns="included" maximum_entity_count="500" display_type="photocrati-nextgen_basic_thumbnails"]

homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content