Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

2. Zrinski Art festival i 3FF festival uskoro u Međimurju

Datum objave: 23. kolovoza 2017.

Zrinski Art i 3FF, dva festivala u čakovečkom Starom gradu, održat će se u periodu od 31. kolovoza do 3. rujna. Četverodnevni festivali u kojem će se predstaviti više od 30 umjetnika, uz raznolike radionice, performansi, koncerti, izložbe i suvremeni ples, samo su jedan dio ovogodišnjeg bogatog programa II. Zrinski Art festivala koji je u kolaboraciji s 3FF Festivalom alternative, a koji organiziraju mladi okupljeni u Centru za mlade - CEZAM-u.
Na prigodnoj konferenciji za novinare program su predstavili i najavili umjetnički direktor Zrinski Art festivala Damir Klaić i suorganizatorica festivala Nikolina Mekovec, dok su 3FF predstavili su Ivan Latin i Neven Levačić. Međimurska županija i Grad Čakovec podržavaju i sufinanciraju projekte za mlade koji će se sljedeći vikend održati u Čakovcu, pa su se tom prilikom na projekt osvrnuli te isti pozdravili zamjenica župana Međimurske županije Sandra Herman i pročelnik Upravnog odjela za društvene, protokolarne i europske poslove Grada Čakovca David Vugrinec.
Vikend prepun događanja!
Ove godine imamo međunarodnu dimenziju drugog izdanja Festivala. Uz domaće umjetnike na festivalu gostovat će gosti iz Slovenije, Srbije, Velike Britanije i SAD-a. Domaći umjetnici i Čakovec, iako je malen grad po broju stanovnika, spremni su za viši nivo urbane kulture“, osvrnuo se na festival Klaić. Na potporu Grada i Županije osvrnula se Herman. „Partneri smo na projektu koji je kandidiran prema sredstvima Europske unije. Smatram da su naši umjetnici koji su u velikom broju uključeni u festival i na sva događanja koja se tijekom čitave godine odvijaju na području Međimurja i šire zavrijedili našu podršku jer sa svojim umjetničkim radom i djelovanjem promoviraju Čakovec i cijelu Međimursku županiju“, zaključila je zamjenica župana.
Zrinski Art festival su Međimurska županija, Grad Čakovec i Centar za kulturu prijavili za sufinanciranje putem programa „Creative Europa“ te se u narednim danima očekuje povratna informacija. „Ovi festivali svojevrsni su završetak ljetnih događanja u Čakovcu, a unatoč tome što se održavaju tek drugu godinu, već imaju svoju publiku. 3FF je festival namijenjen mladima koji vole alternativnu glazbu, dok će Zrinski Art područje oko Starog grada pretvoriti u svojevrsnu galeriju na otvorenom“, istaknuo je Vugrinec.
Zrinski Art festival službeno započinje u večernjim satima u četvrtak, izvedbom plesne koreografije „Ritual svijest“ u izvedbi Studia suvremenog plesa „Teuta“ i ansambla „Paradidl“ te završava u nedjelju navečer. 3FF festival započinje u petak koncertom Emphasisa i završava u subotu u kasnim noćnim satima.  Bitno je spomenuti da je ulaz na sva događanja besplatan.
[ngg_images source="galleries" container_ids="1157" override_thumbnail_settings="1" thumbnail_width="120" thumbnail_height="90" thumbnail_crop="1" images_per_page="100" number_of_columns="0" ajax_pagination="0" show_all_in_lightbox="0" use_imagebrowser_effect="0" show_slideshow_link="0" slideshow_link_text="[Prikaz slika]" order_by="imagedate" order_direction="DESC" returns="included" maximum_entity_count="500" display_type="photocrati-nextgen_basic_thumbnails"]

homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content