Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

Službeni posjet župana Gradu Mursko Središće

Datum objave: 21. kolovoza 2017.

Župan Međimurske županije Matija Posavec službeno je posjetio najsjeverniji hrvatski grad gdje mu je domaćin bio gradonačelnik Grada Mursko Središće Dražen Srpak, uz predsjednika Gradskog vijeća Miljenka Cmrečnjaka, pročelnika Ureda Grada Miljenka Štefanića i potpredsjednicu Vijeća Grada Mursko Središće Ivanu Maltarić.
Niz projekata u Murskom Središću!
Zahvaljujem gradonačelniku na pozivu i brizi za Grad Mursko Središće, gdje smo ovom prilikom otvorili niz tema. One najvažnije teme su svakako završetak Centra za kulturu u Murskom Središću, objekta od velikog značaja za građane. Projekt ćemo kao i dosad podržati, ne samo kroz proračun Međimurske županije, nego ćemo pokušati privući dodatna sredstva s državne razine“, rekao je međimurski župan nakon radnog sastanka. Ujedno, jedna od tema razgovora  bila je organizacija rada Hitne medicinske pomoći u Murskom Središću koja je nedavno započela s radom, međutim dodatnim aktivnostima želi se doprinijeti još kvalitetnijem funkcioniranju ustanove. „Uz postojeće timove i organiziranost, želja nam je da Hitna bude pojačana s dva tima T1 što podrazumijeva da 24 sata bude prisutan i liječnik što bi pridonijelo većoj fleksibilnosti rada“, objašnjava Srpak. Preduvjet za to je razgovor i odobrenje Ministarstva zdravstva i ravnatelja Zavoda za hitnu medicinu.
Novih 8 učionica za osnovnoškolce!
Obrazovanje je jedan od vrlo bitnih segmenata svakog mjesta. Tijekom sastanka, župan i domaćini dotakli su se teme o jednosmjenskoj nastavi, odnosno o potrebi nadogradnje 8 učionica o čemu će se u skorijoj budućnosti razgovarati s resornim ministarstvom. Međimurska županija, kako bi olakšala i pomogla da se projekt realizira, financirat će projektnu dokumentaciju za adaptaciju i obnovu Osnovne škole u Murskom Središću. Bitno je spomenuti i turističke projekte, odnosno rekonstrukciju i revitalizaciju Majura u Hlapičini i Štrukovcu te Spomen dom naftaštva u Peklenici.
Razvoj infrastrukture u Murskom Središću je prioritet!
Što se tiče prometne problematike u Murskom Središću, Hrvatske ceste su jedine koje mogu financirati gradnju obilaznice i mosta preko rijeke Mure, s obzirom da EU fondovi u ovome trenutku ne prepoznaju financiranje tog projekta. Nakon imenovanja nove uprave Hrvatskih cesta dogovorit ćemo sastanak, te predložit uvrštenje u nacionalni plan građenja za 2018. godinu“, zaključio je Posavec nakon sastanka i dodao kako je razvoj cestovne infrastrukture u Murskom Središću prioritet. 
Razgovor je završen posjetom Centru za kulturu u kojima se radovi ubrzano odvijaju te će sigurno biti na ponos cijelog Murskog Središća, ali i same Međimurske županije.
[ngg_images source="galleries" container_ids="1154" override_thumbnail_settings="1" thumbnail_width="120" thumbnail_height="90" thumbnail_crop="1" images_per_page="100" number_of_columns="0" ajax_pagination="0" show_all_in_lightbox="0" use_imagebrowser_effect="0" show_slideshow_link="0" slideshow_link_text="[Prikaz slika]" order_by="imagedate" order_direction="DESC" returns="included" maximum_entity_count="500" display_type="photocrati-nextgen_basic_thumbnails"]

homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content