Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

Uspješno odrađen 19. Međunarodni nogometni turnir u Dunjkovcu

Datum objave: 14. kolovoza 2017.

Tradicionalni 19. Međunarodni nogometni turnir pionira "Međimurec 2017" u organizaciji nogometnog kluba Međimurec Dunjkovec-Pretetinec i ove je godine odlično realiziran. Po prvi puta u Međimurju na spomenutom turniru sudjelovala je ekipa iz Japana pa je samim time, turnir obilježen u intekontinentalnoj razini. Na spomenutom turniru sudjelovale su ekipe iz Mađarske, Slovenije, Austrije, Srbije, Švedske te najbolje ekipe iz Hrvatske. Mnogobrojni posjetitelji 3 dana mogli su uživati gledajući nogometno umijeće nogometaša do 13 godina. Turnir je održan pod pokroviteljstvom Hrvatskog nogometnog saveza, Međimurske županije, Općine Nedelišće i Međimurskog nogometnog saveza, a koliko je poznat van granice Hrvatske, govori podatak da je licenciran od strane UEFA-e. Svečanom otvorenju prisustvovali su savjetnik predsjednika Hrvatskog nogometnog saveza Zorislav Srebrić, član Izvršnog odbora Hrvatskog nogometnog saveza Stjepan Merkaš, zamjenik župana Međimurske županije Josip Grivec, načelnik Općine Nedelišće Darko Dania, izaslanik japanskog veleposlanika u Republici Hrvatskoj i treći tajnik u japanskom veleposlanstvu Ryohei Nakajima, te od strane domaćina predsjednici Izvršnog i Organizacijskog odbora Mišel Ganzer i Ivan Ganzer.
Turnir koji prepoznaje buduće reprezentativce!
Uz slogan "Nogometom protiv droge i drugih poroka današnjice" na turniru je sudjelovalo više od 200 sudionika koji su pokazali svoje znanje, vještine i snagu u svakoj utakmici za koje su se kontinuirano pripremali. „Na ovom turniru u svojim mlađim danima nastupalo je čak 14 A-reprezentativaca, što je dovoljan dokaz  i potvrda o kvaliteti  ovog turnira. Siguran sam da će i netko od ove generacije igrati nogomet ne samo u Hrvatskoj, već i izvan Lijepe naše“, istaknuo je prilikom svog obraćanja Srebrić. Spomenimo da su nekadašnji sudionici turnira Međimurec današnji prvoligaški igrači poput Matea Kovačića, Alena Halilovića, Ivana Perišića, Nikole Kalinića, Andreja Kramarića te mnogi drugi hrvatski reprezentativci. Prilikom otvaranja, Merkaš je pohvalio organizacijski pothvat koji je okupio renomirane ekipe. Ove godine po prvi puta natjecanje je trajalo tri dana, no agilni organizatori uspješno su obavili nove izazove koje su postavili pred sebe, te je nakon svih odigranih susreta, turnir zatvorio župan Međimurske županije Matija Posavec. „Rijetki su turniri u kojima sudjeluje velik broj igrača, a da prođe bez ozljeda. Svjedoci smo fer i korektne borbe i u pobjedi i u porazu, te čestitam svim klubovima, igračima, i naravno pobjednicima! Čestitke organizatorima i mještanima Dunjkovca i Pretetinca jer se zahvaljujući Vašem angažmanu slika Međimurja i Hrvatske pronijela diljem svijeta,“ istaknuo je međimurski župan.
Osječani pobjednici turnira!
Na kraju u vrlo zanimljivoj i kvalitetnoj utakmici između NK Osijek i NK Hajduk, Osječani su uvjerljivo nadigrali Spličane te time osvojili titulu pobjednika. Treće plasirana je ekipa iz HNK Rijeka, nakon njih su FC Rodeby AIF iz Švedske, a dok je ŠN Međimurje Čakovec osvojila 11. mjesto, a 12. mjesto je pripalo NK Međimurec. Pehar za najboljeg vratara osvojio je Sena Kitamura iz FC Oxala Tokyo, najbolji strijelcem turnira proglašen je Nino Duić iz HNK Hajduka, a najbolj igrač 19. Međunarodnog nogometnog turnira Međimurec 2017. godine je Luka Barić iz NK Osijek.
U ime domaćina NK Međimurca predsjednik Organizacijskog odbora turnira Ivan Ganzer posebno se zahvalio sponzorima i pokroviteljima, nacionalnom nogometnom savezu, Županiji i Općini, bez kojih se turnir ne bi mogao održati.
Ceremoniju su uveličale mažoretkinje Općine Nedelišće, a himnu Lijepu našu je izvodio Puhački orkestar Općine Nedelišće.
[ngg_images source="galleries" container_ids="1150" override_thumbnail_settings="1" thumbnail_width="120" thumbnail_height="90" thumbnail_crop="1" images_per_page="100" number_of_columns="0" ajax_pagination="0" show_all_in_lightbox="0" use_imagebrowser_effect="0" show_slideshow_link="0" slideshow_link_text="[Prikaz slika]" order_by="imagedate" order_direction="DESC" returns="included" maximum_entity_count="500" display_type="photocrati-nextgen_basic_thumbnails"]

homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content