Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

Nakon provedenog projekta „On the move“ u Međimurskoj županiji potpisan Sporazum

Datum objave: 7. kolovoza 2017.

Projekt Međimurske županije sufinanciran iz programa Erasmus+: Sport Europske unije „On the move“ danas je dobio dodatnu vrijednost. S predstavnicima sportskih udruga koje su od 1. svibnja 2016. do 30. lipnja 2017. provodile sportski program s djecom predškolske dobi, potpisan je Sporazum o popustu na članstvo u klubovima za prolaznike projekta „On the move“.
Dodatna vrijednost projektu „On the move!“
Prema tom dokumentu, Gimnastički klub „Marijan Zadravec Macan“, Čakovečki plivački klub i Udruga sportske rekreacije „Vitae“, svi iz Čakovca, će u novoj sezoni omogućiti djeci sudionicima projekta - 20 posto popusta na mjesečno članstvo u svojim udrugama. Prijedlog o tome udrugama je iz Županije upućen s ciljem održivosti kontinuiteta vježbanja polaznika programa u okviru europskog projekta.
Podsjetimo, projekt „On the move“ bio je posvećen djeci s konstatiranom pretilošću, preuhranjenošću, niskom razinom tjelesne aktivnosti i njihovim obiteljima, a svoje potpise na Sporazum stavili su dopredsjednik Macanovog kluba Mario Vukoja, predsjednik ČPK-a Goran Kolarić i predsjednik udruge Vitae Tomislav Horvat. “Smatram da je ovaj projekt i njegove rezultate potrebno popularizirati i da rad s predškolcima koji su pretili i preuhranjeni treba biti nastavljen. Županija je odradila izuzetan posao vođenja ovog projekta na međunarodnoj razini, zato mislim da bismo u danima koji dolaze trebali više pažnje posvetiti upravo temama na kojima se bazirao „On the move“, rekao je Mario Vukoja nakon potpisa Sporazuma. „ Zahvalni smo vodećim ljudima u „Macanu“, „ČPK“-u i udruzi „Vitae“ što su bez imalo razmišljanja prihvatili ovaj prijedlog. To su ljudi iz svijeta sporta, jasno im je koliko je važno da se kod polaznika projekta „On the move“ zadrži navika tjelesne aktivnosti. U konačnici, stjecanje novih navika, dobra prehrana i općenito promjena životnog stila uključenih obitelji, bili su misija ovog projekta. Više sustavnih poteza u tom smjeru dat će još više rezultata. Vjerujemo da je ovo prvi od njih, tim više što o ishodima projekta Županija planira obavijestiti više razine odlučivanja, nadležna ministarstva, civilno društvo i Svjetsku zdravstvenu organizaciju“ prenijela je koordinatorica projekta Aleksandra Ličanin poruku župana Matije Posavca.
Dodajmo da se popust od 20 posto na mjesečnu članarinu odnosi na period od 1.9.2017. do 30.06.2018. te da je za Čakovečki plivački klub (ČPK) definiran tako da se odnosi na djecu u dobi od 7 godina koja su plivači, a bili su polaznici „On the move“ programa. Projekt je trajao od 1.1.2016. do 30.6.2017. u Međimurskoj županiji i partnerskim zemljama Portugalu, Malti, Slovačkoj, Sloveniji i Velikoj Britaniji. U njima je proveden sportski program baznih sportova (atletike, gimnastike i plivanja) za predškolce iz ciljne skupine i njihove obitelji, a obuhvaćao je i rekreativna obiteljska događanja vikendom, kulinarske radionice i predavanja.
[ngg_images source="galleries" container_ids="1146" override_thumbnail_settings="1" thumbnail_width="120" thumbnail_height="90" thumbnail_crop="1" images_per_page="100" number_of_columns="0" ajax_pagination="0" show_all_in_lightbox="0" use_imagebrowser_effect="0" show_slideshow_link="0" slideshow_link_text="[Prikaz slika]" order_by="imagedate" order_direction="DESC" returns="included" maximum_entity_count="500" display_type="photocrati-nextgen_basic_thumbnails"]

homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content