Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

Čestitka župana Međimurske županije povodom Dana pobjede i domovinske zahvalnosti te Dana hrvatskih branitelja

Datum objave: 5. kolovoza 2017.

 
Povodom Dana pobjede i domovinske zahvalnosti, te Dana hrvatskih branitelja, župan Međimurske županije Matija Posavec uputio je čestitku u kojoj stoji:
 
"Poštovane Međimurke i Međimurci!
           5. kolovoza, s posebnim se ponosom prisjećamo vojno redarstvene operacije „Oluja“, a ujedno neizmjernim pijetetom i poštovanjem i svakog od 78 međimurskih branitelja koji su se borili diljem Hrvatske. Sjećanja koja ne blijede, zajedništvo, snaga i hrabrost svakog našeg branitelja podsjetnik je i priznanje na 84 sata u kojima su oslobodili više od 10.000 četvornih kilometara hrvatskog prostora te pobjedonosno oslobodili Knin i tako ispisali hrvatsku povijest.
            Godine prolaze, ali naša je zadaća da ovu žrtvu, borbu i našu ostavštinu za koju su mnogi ginuli, nikada ne zaboravimo, te je na nama da buduće generacije mladih Međimurki i Međimuraca s ponosom obilježavaju Dan pobjede i domovinske zahvalnosti te Dan hrvatskih branitelja. Naša zadaća je da nama i njima uvijek u mislima budu brojni prijatelji, kolege, braća, sinovi, muževi i očevi… Od izuzetne je važnosti usaditi vrijednosti snage i zajedništva, dozu zahvalnosti prema onima koji su stvarali našu povijest i položili ono najvrjednije, svoj život na oltar domovine. Njihovom hrabrošću, osigurali su nam demokratsko i slobodno društvo, a na nama je da taj kontinuitet nastavimo te da zajedničkom sinergijom i znanjem odgovorimo na sve izazove koji su pred nama. Upravo ćemo iz tog razloga rekonstruirati trajni spomen na njihovu žrtvu, Spomen-zid, kako bi u perivoju Zrinskih u srcu grada Čakovca i Međimurja imali spomenik gdje ćemo se okupljati, a buduće generacije podsjećati na sve ono što je bilo 1991. godine, sa željom da se više nikada ne ponovi i ne dogode takve strahote. 
            Vjerujem da ćemo nadolazeće izazove uspješno i ponosno riješiti, zadržati mlade u Međimurju, svakom radniku dati zasluženu veću plaću, podići obrazovanje, zdravstvo i gospodarstvo na najviši nivo, stvoriti viši standard, a svakoj međimurskoj obitelji osigurati bolji i lakši život te oplemeniti vlastitim vrijednostima koji čini identitet svakog od nas zasebno. Mišljenja sam da to zajedno uspješno radimo sada već više od 4 godine i da ćemo stvoriti još bolje naše Međimurje, kraj koji ćemo s ponosom ostaviti u nasljeđe našim potomcima.
Drage Međimurke i Međimurci, upućujem Vam iskrene čestitke povodom ovog velikog dana povijesti hrvatske države, a posebno braniteljima i članovima njihovih obitelji, kao i obiteljima poginulih i nestalih hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata. Najiskrenije Vam čestitam Dan pobjede i domovinske zahvalnosti te Dan hrvatskih branitelja, ali i obljetnicu velike vojno redarstvene operacije „Oluja“.
 
                          Ž U P A N
                    Matija Posavec“

homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content