Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

Dani Frkanovca okupili stotinjak posjetitelja brojnim sadržajima

Datum objave: 24. srpnja 2017.

Jedanestu godinu zaredom Udruga Frkanovec u svome je mjestu u subotu i nedjelju, 22. i 23. srpnja priredila kulturno-umjetničku manifestaciju "Dani Frkanovca". Članovi udruge, na čelu s predsjednikom Željkom Medvedom, pobrinuli su se za bogat program pa su u okviru manifestacije u subotu održane likovna kolonija i "Frkanovski sejem" na kojem su se predstavili domaći OPG-ovi i mali obrti. Najveću pozornost privuklo je kulinarsko natjecanje "Frkanovski tajerček" na kojem se natjecalo 15 ekipa koje su predstavljale udruge s područja Međimurja.
Mnogobrojni posjetitelji mogli su uživati u vožnji kočijom, predstavljen je geocaching projekt i drugi sadržajima, a sam program su u subotu vodili KUD Gruntovčani iz udruge Sigečko srce iz Sigeca, koji su uz britke dosjetke i humor donijeli mnogo smijeha. Gruntovčani su u subotnje večer održali i predstavu "Bogatun il Dudek zanavek", dok je nedjelja bila rezervirana za kulturni program, tradicionalne zanate i nastupe međimurskih KUD-ova.
Manifestaciji je prisustvovala i zamjenica župana Sandra Herman, koja je ujedno bila i članica tročlanog žirija zaduženog za izbor pobjednika "Frkanovskog tajerčeka". Naglasak ovogodišnjeg "Tajerčeka" bila je stara mamičina kuhinja, no natjecalo se u dvije kategorije - mamičinoj kuhinji i tradicionalnoj kuhinji, pa su se tako mogla kušati jela poput gulaša, fileka, ali i languša.
"Drago mi je vidjeti kako ova manifestacija raste iz godine u godinu, posebice jer promiče međimursku tradiciju, kulturne, gospodarske i turističke vrijednosti u samom srcu gornjeg Međimurja", rekla je zamjenica, te pohvalila dobru organizaciju koja može biti poticaj drugim udrugama, ali i ostalim Frkanovčanima da se što više uključe u aktivnosti mjesta.
[ngg_images source="galleries" container_ids="1136" override_thumbnail_settings="1" thumbnail_width="120" thumbnail_height="90" thumbnail_crop="1" images_per_page="100" number_of_columns="0" ajax_pagination="0" show_all_in_lightbox="0" use_imagebrowser_effect="0" show_slideshow_link="0" slideshow_link_text="[Prikaz slika]" order_by="imagedate" order_direction="DESC" returns="included" maximum_entity_count="500" display_type="photocrati-nextgen_basic_thumbnails"]

homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content