Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

Zaključen ugovor kojim Međimurska županija sa 7,6 milijuna kuna ulaže u primarnu zdravstvenu zaštitu

Datum objave: 20. srpnja 2017.

Međimurska županija uspješno je zaključila ugovor s Ministarstvom regionalnog razvoja i fondova Europske unije za provedbu projekta „Povećanje broja usluga i poboljšanje uvjeta u pružanju primarne zdravstvene zaštite u Međimurskoj županiji“. Provedba projekta krenula je 21. ožujka, a potrajat će zaključno s 2019. godinom, a na ovaj su način osigurana sredstva za projekt kojem je nositelj Međimurska županija, uz partnera Dom zdravlja Čakovec.
Adaptacije ordinacija Domova zdravlja diljem Međimurja, uz novu opremu
Bespovratna sredstva uložiti će se u 22 ordinacije Doma zdravlja Čakovec i 20 ordinacija koncesionara. Cilj je rješavanje nekoliko problema na razini primarne zdravstvene zaštite, prvenstveno nedostatak dijagnostičko-terapijske i ostale medicinsko-tehničke opreme u ordinacijama Doma zdravlja Čakovca i koncesionara, što uzrokuje nemogućnost obavljanja većeg broja zdravstvenih postupaka na lokalnoj razini i time je stanovništvu koje je udaljenije od županijskog središta otežan pristup zdravstvenoj skrbi.
Provedbom ovog projekta nabaviti će se 710 komada dijagnostičko-terapijske i ostale medicinsko-tehničke opreme, adaptirat će se 5 sanitarnih čvorova u ordinacijama Doma zdravlja Čakovec (Nedelišće, Prelog, Donji Kraljevec, Mursko Središće i Sveta Marija), te će se ugraditi dizalo u zgradu Doma zdravlja Čakovec. Također, riješiti će se problem neadekvatnog pristupa ambulantama i prostori sanitarnih čvorova za osobe s invaliditetom.
Više zdravstvenih usluga za pacijente, a manje uputnica
Ukupni troškovi projekta su 7.588.215,86 kuna, od kojih su Međimurskoj županiji dodjeljena bespovratna sredstva u iznosu od 6.449.983,48 kuna, a sufinancira iznos od 1.138.232,39 kuna.
Ovim ulaganjem u primarnu zdravstvenu zaštitu povećat će se kvaliteta zdravstvene zaštite prvenstveno u izoliranim i depriviranim područjima Međimurske županije, te će se povećati  broj novih usluga pružatelja zdravstvene zaštite na primarnoj razini čime će se smanjiti broj uputnica u bolnice za oko 8%.

homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content