Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

Načelnik Stožera za civilnu zaštitu uz brojne Međimurce dočekao hrabre međimurske vatrogasce

Datum objave: 20. srpnja 2017.

Stjepan Herman, Zdravko Orehovec, Marko Dokleja, Bojan Vugrinčić i Branimir Grabar iz Javne vatrogasne postrojbe Čakovec i članovi DVD-a Nedelišće Vedran Špiranec i Dragutin Topolnjak hrabri su međimurski vatrogasci koji su nakon višednevne borbe s vatrom u Splitsko – dalmatinskoj županiji stigli u svoje Međimurje.
Tri dana i noći hrabre borbe s vatrom
Sedam vatrogasaca od ponedjeljka navečer je naime bilo na izvanrednoj dislokaciji u Žrnovnici te su uz članove postrojbi i društava iz cijele zemlje nadljudskim naporima obuzdali vatrenu stihiju kod Splita. Danas su napustili Split uz kolonu vatrogasnih vozila i sirene u znak pozdrava, a uz kombi vozilo i auto – cisternu stigli u matičnu postaju JVP Čakovec gdje su ih dočekali zapovjednik Vatrogasne zajednice Međimurske županije Mladen Kanižaj i predsjednik Vatrogasne zajednice Čakovca Mario Medved, uz načelnika Stožera za civilnu zaštitu Međimurske županije Josipa Grivca, ujedno zamjenika međimurskog župana koji se tom prigodom zahvalio vatrogascima na njihovoj hrabrosti.
"Pokazali ste veliku spremnost i požrtvovnost zbog koje ste cijelo Međimurje, ali i Hrvatsku, učinili neizmjerno ponosnima, te smo ponovno vidjeli kolika je važnost vatrogasaca ovakvim situacijama ", dodao je zamjenik Grivec.
Vatrogasce su dočekali i članovi obitelji, a unatoč putovanju i umoru, podijelili su dojmove s požarišta. "Odmah nakon dolaska u Žrnovnicu uputili su nas u selo Sitno Donje, gdje smo pomogli mještanima da zaustave vatru koja je bila neposredno uz njihove kuće. Teško je opisati situaciju u kojoj smo se našli, no mještani su nam pljeskali nakon što smo im spasili kuće od vatre koja je dolazila sa svih strana", opisao je prvo jutro na požarištu Stjepan Herman.
Vatrogasci su odradili dežurstva i pomagali u borbi s vatrom na nekoliko lokacija - vrh Mosora, Sitno Gornje i Dubrava. Bojan Vugrinčić spomenuo je kako su prvi sati bili ujedno najnaporniji i najintenzivnij, te da su zadovoljni cjelokupnom organizacijom situacije. Zapovjednik VZ MŽ Kanižaj zaključio je da je ova akcija veliki uspjeh i pokazatelj stručnosti naših vatrogasaca, te dodao da se ponovno dokazalo da su za sve krizne situacije vatrogasci najjača snaga.
[ngg_images source="galleries" container_ids="1129" override_thumbnail_settings="1" thumbnail_width="120" thumbnail_height="90" thumbnail_crop="1" images_per_page="100" number_of_columns="0" ajax_pagination="0" show_all_in_lightbox="0" use_imagebrowser_effect="0" show_slideshow_link="0" slideshow_link_text="[Prikaz slika]" order_by="imagedate" order_direction="DESC" returns="included" maximum_entity_count="500" display_type="photocrati-nextgen_basic_thumbnails"]

homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content