Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

Župan Posavec proglasio elementarnu nepogodu od tuče

Datum objave: 14. srpnja 2017.

Zbog vremenskih nepogoda uzrokovanih tučom u pojedinim područjima Međimurske županije, 11. srpnja 2017. godine nastale su velike materijalne štete na ratarskim i povrtlarskim kulturama, krmnom bilju, vinogradima i voćnjacima, građevinskim objektima i infrastrukturi (cestama i putevima).
Zbog štete koja je nastala na području grada Čakovca, te općina Dekanovec, Domašinec, Gornji Mihaljevec, Podturen, Selnica, Sveti Martin na Muri, Štrigova i Vratišinec, župan Međimurske županije Matija Posavec danas je proglasio elementarnu nepogodu od tuče.
Općinska i Gradska povjerenstva za procjenu šteta od elementarnih nepogoda obilaze stradala područja, te su prema prvim procjenama štete višemilijunske. Vremenske neprilike nisu zaobišle Međimursku županiju, pa je tako olujno nevrijeme s jakim vjetrom i tučom 11. srpnja u poslijepodnevnim satima zahvatilo mnoga županijska područja. Oštećene su poljoprivredne kulture, te mnogi građevinski i komunalni objekti i privatna imovina, te su zadovoljeni svi uvjeti za proglašenje elementarne nepogode od tuče. U mnogim mjestima došlo je i do 100% stradanja pojedinih poljoprivrednih kultura, a posebice su stradali nasadi vinograda i kukuruza. Ovom Odlukom obvezuju se Gradska i Općinska povjerenstva za procjenu štete od elementarnih nepogoda da u roku od osam dana od dana nastanka elementarne nepogode izrade izvješća o procjeni ukupne štete i dostave u roku od 60 dana Županijskom povjerenstvu za procjenu štete od elementarnih nepogoda, a koje će završno izvješće dostaviti Državnom povjerenstvu.

homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content