Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

Svečanom sjednicom u domu "Međimurska lastavica"  započeli Dani općine Donja Dubrava

Datum objave: 14. srpnja 2017.

Svečano obilježavanje Dana općine Donja Dubrava održano je ove godine 13. srpnja u domu „Međimurska lastavica“ na blagdan Svete Margarete, zaštitnice župe Donja Dubrava. Obilježavanje je započelo svetom misom u župnoj crkvi Sv. Margarete koju je predvodio župnik Mirko Pilaj, a kojoj su prisustvovali mnogobrojni mještani. Svečanoj sjednici pak su u večernjim satima prisustvovali župan Međimurske županije Matija Posavec, zamjenik župana Josip Grivec, načelnice i načelnici susjednih općina, gosti iz Republike Mađarske, kao i predstavnici mnogobrojnih dubravskih udruga. Upravo je pojedince, te predstavnike institucija i udruga koji pridonose razvoju i promociji cijele Općine, pohvalio u uvodnoj riječi predsjednik Općinskog vijeća Mario Mikulan.
Svečanost je iskorištena kao prilika da se napravi kratki rezime ovogodišnjih zbivanja, pri čemu je novoizabrani načelnik Marijan Varga zahvalio dosadašnjem vodstvu te se osvrnuo na planove općine u narednom mandatu. „Izgradnja kanalizacijskog sustava, druga faza rekonstrukcije javne rasvjete te formiranje gospodarske zone, samo su neki od ključnih projekata koji nas očekuju, a s kojima smo već krenuli kako bi naš kraj učinili još pogodnijim za život“, rekao je načelnik. Dobar nastavak suradnje s Općinom najavio je župan Posavec, koji je pozvao na zajedničku suradnju.
Dobri prijedlozi i projekti su uvijek dobrodošli, a da bi Donja Dubrava i dalje nastavila s razvojem potrebna je dobra suradnja udruga, ustanova i svih sudionika društvenog života koji za sada ovdje odlično funkcionira, na čemu Vam čestitam i  zahvaljujem“, dodao je Posavec  te  najavio obnovu osnovne škole i dvorane, te zgrade Doma zdravlja, kao i projekt aglomeracije Donja Dubrava. Sve su to projekti kojima će Županija poduprijeti i financirati daljnji razvoj općine. Događaj koji već nekoliko godina zajedno posjećuju Županija i općina Donja Dubrava je Festival gibanice u mađarskom pograničnom naselju Serdehelj, a načelnik Varga najavio je sudjelovanje i suradnju i na ovogodišnjoj manifestaciji.
Pohvale najboljim učenicima, zahvalnice istaknutim mještanima
Tijekom svečane sjednice nagrađeni su najbolji osnovnoškolci Ivona Čižmešija, Nikola Fabić, Marta Fabić, Tin Kolarić, Antonio Miser i Ivona Vučenik. Također, dodijeljene su zahvalnice i plakete pojedincima za doprinos u razvoju općine, koje su zaslužnima predali načelnik, sa svojim zamjenikom Vladimirom Čitušom, te predsjednik vijeća. Zahvalnice su dodijeljene Elizabeti Brljak iz Udruge Umirovljenika Donja Dubrava, Željku Lisjaku iz Udruge Međimurska lastavica, te Slavenu Ujlakiju za prikupljanje povijesne građe Donje Dubrave. Plaketu općine Donja Dubrava primili su Vlado Čmrlec iz KUD-a Seljačka Soga i Vladimir Čižmešija iz Udruge Međimurska lastavica.
Svečanost su kulturnim dijelom upotpunili Ivan Brljak uz glazbenu pratnju tamburaša, cimbuljaši Vilim Čituš i Dražen Balog, Marija Duhović recitacijom, te Ivona Vučenik na faluti. Na samom kraju predstavili su se članovi pjevačkog zbora djelatnika Osnovne škole Donja Dubrava koji su oduševili prisutne svojim repertoarom.
Obilježavanje Dana općine Donja Dubrava traje do nedjelje 16. srpnja, a posjetitelje čeka bogat program poput okupljanja u dvorištu kuće Dragutina Feletara, biciklijade „Biciklima po Orešcu“, mimohoda Zrinske garde, nogometne utakmice veterana i seniora NK „Dubravčan“ te proštenje i druženja tijekom proslave blagdana sv. Margarete.
[ngg_images source="galleries" container_ids="1123" override_thumbnail_settings="1" thumbnail_width="120" thumbnail_height="90" thumbnail_crop="1" images_per_page="100" number_of_columns="0" ajax_pagination="0" show_all_in_lightbox="0" use_imagebrowser_effect="0" show_slideshow_link="0" slideshow_link_text="[Prikaz slika]" order_by="imagedate" order_direction="DESC" returns="included" maximum_entity_count="500" display_type="photocrati-nextgen_basic_thumbnails"]

homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content