Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

Poziv na dostavu projektnih prijedloga Zaželi - Program zapošljavanja žena

Datum objave: 11. srpnja 2017.
Ministarstvo rada i mirovinskog sustava objavilo je otvoreni poziv na dostavu projektnih prijedloga „Zaželi – Program zapošljavanja žena“. Poziv je u skladu je s europskim i nacionalnim preporukama o unaprjeđenju položaja žena na tržištu rada i zaštite prava žena. U skladu je i sa smjernicama politika zapošljavanja država članica EU s naglaskom na promicanje socijalne uključenosti i suzbijanja siromaštva.
Poziv će provoditi jedinice lokalne uprave i samouprave i neprofitne organizacije u trajanju do 30 mjeseci, a namijenjen je zapošljavanju žena u nepovoljnom položaju na tržištu rada, s naglaskom na žene starije od 50 godina, žene s najviše završenom srednjom stručnom spremom, žene s invaliditetom, žene žrtve trgovanja ljudima, liječene ovisnice, žene žrtve obiteljskog nasilja, beskućnice.
Minimalna vrijednost bespovratnih sredstava po pojedinom projektu može iznositi 900.000,00 kn, dok je najviša predviđena vrijednost projekta 10.000.000,00 kn. Prihvatljivi troškovi projekata financirati će se u potpunosti (100% troškova).
Ukupni iznos bespovratnih sredstava: 400.900.000,00 HRK.
Rok za podnošenje projektnog prijedloga je otvoren što znači da se projekti odabiru za financiranje do iscrpljenja financijske omotnice.
Više informacija: strukturnifondovi.hr
homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content