Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

Na Marini u Prelogu održan 17. „Lov na labuđe pero“, uz alku i praćkanje

Datum objave: 10. srpnja 2017.

Tradicionalna manifestacija „Lov na labuđe pero“ koja se već 17 godina održava u organizaciji Nautičkog kluba „Labud“ održana je i ovog vikenda u Prelogu. U utrci dravskim čamcima sudjelovalo je ukupno 15 posada, u alci na vodi 11 posada, a u natjecanju u pračkanju 33 natjecatelja, uz više od 500 posjetitelja, što je dovoljna potvrda  vrijednosti ove manifestacije. „Unatrag 17 godina  radimo manifestaciju koja je značajna i za Međimurje i za Prelog. Naš grad ne razvija se samo gospodarski, već smo se počeli razvijati i turistički, a današnju manifestaciju prepoznaje i posjećuje svake godine sve više i više ljudi“, rekao je Dražen Novak, predsjednik Nautičkog kluba „Labud“ Prelog.
Kreće vrijedan projekt revitalizacije Marine u Prelogu
Mnogobrojni posjetitelji proteklog su vikenda mogli uživati u brojnim sadržajima, ali i biti dio jedne nove lijepe priče kluba. „Ove godine imamo suradnju s klubom Duga, to je klub koji je dio Udruge osoba s intelektualnim teškoćama Međimurske županije, a koji provodi  projekt „Živim uz rijeku Dravu'' u suradnji s Gradom Prelogom i Međimurskom županijom. Nautički klub je partner u tom projektu i na taj način pokušavamo pokazati našu i ljudsku i socijalnu dimenziju uključujući ljude s intelektualnim teškoćama, kako u naš program, tako i u život uz rijeku“, rekao je Davor Sokač, član Upravnog odbora kluba. Utrka koja se revitalizirala u današnje vrijeme, ali uz tradicionalne drvene čamce - „čone“ kako ih nazivaju u Prelogu, zasigurno će nametnuti i neke nove manifestacije te otvoriti brojne nove turističke potencijale.
Drago mi je da smo pokrenuli vrijedan projekt revitalizacije Marine u Prelogu, izrađena je projektna dokumentacija, a ujedno je dio velikog projekta kojeg svi željno iščekujemo geoterma „Draškovec“. Cilj nam je stavljanje ovog kompleksa u prave turističke svrhe tijekom cijele godine, jer je od velikog značaja za čitavo donje Međimurje, ali i za svu ostalu dodatnu ponudu turističkog Međimurja. Sigurna sam da ćemo u skoro vrijeme staviti novu ponudu i sadržaje u funkciju, a ono što me posebno veseli su ovakve manifestacije koje imaju svoj tradicijski značaj. Njih treba sačuvati jer su one dodatni motivator za dolazak gostiju, ali i naših građana“, rekla je pritom zamjenica župana Međimurske županije Sandra Herman.
Spomenimo kako je u „Lovu na labuđe pero“ sudjelovalo 15 posada, 1.mjesto osvojili su Nikola Madić i Ivan Višnić,ispred Mire Ivančića i Branka Ivančića,dok su 3. bili Igor Grabant i Dario Grabant. Najprecizniji u pračkanju bio je Krešo Malek, a u alci na vodi Franjo Slivar i Vladimir Mlinarić.
[ngg_images source="galleries" container_ids="1118" override_thumbnail_settings="1" thumbnail_width="120" thumbnail_height="90" thumbnail_crop="1" images_per_page="100" number_of_columns="0" ajax_pagination="0" show_all_in_lightbox="0" use_imagebrowser_effect="0" show_slideshow_link="0" slideshow_link_text="[Prikaz slika]" order_by="imagedate" order_direction="DESC" returns="included" maximum_entity_count="500" display_type="photocrati-nextgen_basic_thumbnails"]

homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content