Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

Međimurje bogatije za 35 novih prvostupnika i stručnih specijalista Međimurskog veleučilišta

Datum objave: 7. srpnja 2017.

Šesta svečana promocija stručnih prvostupnika preddiplomskih stručnih studija: Računarstva, Menadžmenta, turizma i sporta, Održivog razvoja i stručnih specijalista specijalističkog diplomskog stručnog studija Menadžmenta turizma i sporta s Međimurskog veleučilišta u Čakovcu, održana je danas u prostorijama zgrade Scheier. Svečanosti promocije prisustvovali su župan Međimurske županije Matija Posavec sa zamjenicom Sandrom Herman, pročelnica katedre za marketing mr.sc. Sanja Roko i Marija Rožanković, obje iz Visoke poslovne škole Varaždin, uz domaćine dekanicu Međimurskog veleučilišta u Čakovcu doc. dr. sc. Nevenka Breslauer, prof.v.š., prodekana za razvoj mr.sc. Željka Knoka, prodekana za nastavu dr.sc. Mihaela Kukeca, te mnogobrojne profesore, mentore, roditelje i studente.
Studentica: „Iza nas je nezaboravno studentsko obrazovanje u Međimurju“
U proteklih 9 godina rada s početnih 56 upisanih studenata, Međimursko veleučilište danas ima više od 1000 studenata na 3 stručna studija i 1 specijalističkom studiju. „Osobita mi je čast na 6. promociji prvostupnika i 3. promociji stručnih specijalista Menadžmenta turizma i sporta, posebno pozdraviti svoje promovente, koji su svojim trudom i zalaganjem uspjeli doći do ovog koraka i kojima danas uručujemo diplomu“, istakla je prilikom svog govora dekanica.
„Svaka visoko obrazovana osoba je dragulj na jednoj ogrlici znanja i napretka  našeg Međimurja. Na kraju ste jednog obrazovnog, ali ste i na početku novog životnog i poslovnog puta te sam uvjeren da ovaj papir koji danas dobivate neće biti samo forma, već dokaz Vaše borbe i potvrda Vašeg stečenog znanja i iskustva, kako biste se sutra mogli lakše snaći u svakodnevnim situacijama i biti stup našeg društva“, rekao je međimurski župan i čestitao svakom studentu na uspješno stečenom akademskom zvanju. Vrijednosti, znanje, iskustvo stečenih u proteklih nekoliko godina na Međimurskom veleučilištu prisjetila se Marta Markač u ime svih studenata.
Lijepo je prisjetiti se prvih koraka na Veleučilištu, u početku bojažljivih, možda  ponekad i malo nespretnih, ali uz kontinuiran trud, volju i strpljenje, taj rad se isplatio. Zahvalila bih našim roditeljima, mentorima i kolegama koji su nas vodili te usmjeravali kroz naše cjelokupno nezaboravno studentsko obrazovanje“, zaključila je. Na promociji su dodijeljene i nagrade studentima koji su zaslužili svojim radom i zalaganjem posebne zasluge, a to su Ena Prečko, Tina Zobec, Nikolina Škvorc, Nelica Francki Novak, Mario Holi, Dino Kozjak i Vanja Rodinger.
Za Dan Međimurskog veleučilišta novi Studentski dom
Današnja promocija samo je uvertira u početak poslovnog puta novih 35 intelektualaca i budućih međimurskih lidera koji će svojim znanjem i neiscrpnom energijom itekako doprinijeti boljoj svakodnevici Međimurja. Međutim za studente koji su još u procesu obrazovanja, Međimursko veleučilište svojim kontinuiranim radom, a u suradnji s Međimurskom županijom stvara uvjete i pomaže  mladima u stjecanju željenog znanja i zvanja. Tako je dekanica najavila kako se nada da će se Dan Međimurskog veleučilišta u 2018. godini slaviti uz novi Studentski dom, u ovom trenutku projekt više od 9 milijuna kuna.
Dokaz da se u Međimurju nastoji mladima stvoriti uvjete da ostanu i da se ovdje školuju, rade i za taj rad primaju pristojnu plaću, je i činjenica kako su već u planu i tri nova projekta na području bivše Vojarne za koje se priprema dokumentacija ili su već aplicirani. Kako su naglasili, najveći projekt je želja da se prostor pretvori u jedan Centar metalske jezgre, vrijedan 36 milijuna kuna, za koji je dobivena suglasnost resornog ministarstva, a dogradit će se i Tehnološko – inovacijski centar, uz stvaranje novih tvrtki i nova zapošljavanja, a na evaluaciji u Ministarstvu gospodarstva je i treći projekt, Centar održivog razvoja koji će se nalaziti uz zgradu Studentskog doma također vrijedan 12 milijuna kuna. Svim tim projektima, Međimurska županija osigurat će svim mladim ljudima mjesto i prostor za buduće obrazovanje, projekte i napredovanje u Međimurskoj županiji.
Spomenimo kako su program svečanosti upotpunili solist Slavko Vincetić u pratnji prof. Branimira Magdalenića na klaviru.
[ngg_images source="galleries" container_ids="1116" override_thumbnail_settings="1" thumbnail_width="120" thumbnail_height="90" thumbnail_crop="1" images_per_page="100" number_of_columns="0" ajax_pagination="0" show_all_in_lightbox="0" use_imagebrowser_effect="0" show_slideshow_link="0" slideshow_link_text="[Prikaz slika]" order_by="imagedate" order_direction="DESC" returns="included" maximum_entity_count="500" display_type="photocrati-nextgen_basic_thumbnails"]

homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content