Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

Zamjenik župana i načelnici općina u Iloku odali počast prvom poginulom branitelju iz Međimurja Predragu Jurčecu - Pedi

Datum objave: 4. srpnja 2017.

Braniteljska udruga dragovoljaca i veterana Domovinskog rata Republike Hrvatske iz Donje Dubrave uz potporu Međimurske županije organizirala je posjet spomen obilježju prvom poginulom branitelju iz Međimurja Predragu Jurčecu – Pedi, pripadniku prve gardijske brigade „Tigrovi“ koji je poginuo prilikom djelovanja i razaranja neprijateljskog aviona u Iloku (Principovac) 10. srpnja 1991. godine. U petak, 30. lipnja 2017. predstavnici braniteljske udruge UDVDR, te općina Donja Dubrava i Donji Vidovec, krenuli su čamcima prema Iloku, a u nedjelju su im se pridružili obitelj poginulog branitelja, predstavnici dviju općina, predstavnici Iloka na čelu s gradonačelnicom Marinom Budimir, te zamjenik župana Međimurske županije Josip Grivec.
Odali su počast poginulom branitelju minutom šutnje te polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća. Tom je prigodom Neven Lisjak, predsjednik udruge UDVDR u ime donjodubravskih branitelja izrazio zahvalnost i poštovanje svim braniteljima, a naročito teško stradalom i poginulom međimurskom branitelju. Okupljenima su se kratko obratili i načelnici općina Donja Dubrava Marijan Varga i Donji Vidovec Josip Matulin te istaknuli svoj ponos radom i djelovanjem braniteljskih udruga iz Međimurja.
Gradonačelnica Budimir izrazila je zahvalnost svima koji su branili domovinu te istaknula svoju zahvalnost brojnim braniteljima koji su došli braniti Ilok iz svih dijelova Hrvatske, a jedno veliko hvala Međimurkama i Međimurcima te poginulom Predragu i njegovoj obitelji. Zamjenik župana Grivec iskoristio je pritom priliku da se u prigodnom govoru zahvali svim našim braniteljima na neizmjernom doprinosu obrani domovine, ali i u ime svih Međimuraca zahvalio poginulom Jurčecu koji je dao najvrednije što je imao, svoj život braneći Hrvatsku od stranog agresora.
Na završetku svečanosti, gradonačelnica Iloka i zamjenik župana, uz načelnike, dogovorili su daljnje korake suradnje, ali i uzvratni posjet, uz teme braniteljskih udruga, razvoja gospodarstva i preslikavanje međimurskog modela ekološkog gospodarenja otpadom koji je primjer u zemlji.
[ngg_images source="galleries" container_ids="1113" override_thumbnail_settings="1" thumbnail_width="120" thumbnail_height="90" thumbnail_crop="1" images_per_page="100" number_of_columns="0" ajax_pagination="0" show_all_in_lightbox="0" use_imagebrowser_effect="0" show_slideshow_link="0" slideshow_link_text="[Prikaz slika]" order_by="imagedate" order_direction="DESC" returns="included" maximum_entity_count="500" display_type="photocrati-nextgen_basic_thumbnails"] 

homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content