Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

Najbolje međimurske ekipe odmjerile snage na natjecanju vatrogasnih postrojbi u Dunjkovcu

Datum objave: 3. srpnja 2017.

Vatrogasna zajednica Međimurske županije i Dobrovoljno vatrogasno društvo Dunjkovec  kao domaćin, organizirali su natjecanje vatrogasnih postrojbi na nogometnom igralištu NK „Međimurec“ Dunjkovec-Pretetinec.  Velik broj sudionika, njih više od 900 ovom je prilikom pokazalo spremnost, visoku razinu stručnosti i osobnog angažmana čime su još jednom dokazali kako su u samom vrhu najboljih hrvatskih vatrogasaca te da u svakoj prilici možemo na njih računati. Posebno svečano bilo je na kraju dana kada su se nakon državne i vatrogasne himne dijelila priznanja, odnosno pehari najboljim desetinama u natjecanju. Zatvaranju natjecanja prisustvovali su župan Međimurske županije Matija Posavec, predsjednik Vatrogasne zajednice Međimurske županije Mario Medved, županijski vatrogasni zapovjednik Mladen Kanižaj, načelnik Općine Nedelišće Darko Dania te njegov zamjenik Željko Kacun, ispred Državne uprave za zaštitu i spašavanje pročelnik područnog ureda Čakovec Ladislav Söke, županijski zapovjednik Vatrogasne zajednice Varaždinske županije Dejan Ivanušec, počasni predsjednik Vatrogasne zajednice Međimurske županije Zlatko Orsag, Ivan Novak predsjednik Kluba vatrogasnih veterana te domaćin, predsjednik Dobrovoljnog vatrogasnog društva Dunjkovec Franjo Soldat kao i mnogobrojni gosti te podupiratelji vatrogastva u Međimurju.
Najbolji Savska Ves, Čateks, Pustakovec-Buzovec-Putjane i Mali Mihaljevec
Danas ste kao i nebrojeno puta prije, pokazali i dokazali da ste među najboljim vatrogascima Republike Hrvatske. Vaša spremnost, spretnost, snaga, želja i trud koji ulažete ne samo u natjecateljski dio i prezentaciju Vašeg rada, već i na poprištima stvarnih nesreća, stvarnim intervencijama, dokaz su da smo u sigurnim rukama i da uvijek možemo računati na Vas i zato Vam od srca hvala. Ponos ste svojih mjesta, općina i gradova, ponos ste Međimurja i svi ste danas velik pobjednici“, rekao je u svom obraćanju župan Posavec te čestitao domaćinu i suorganizatoru DVD Dunjkovcu na izvrsno odrađenom poslu i pripremljenom terenu i stazi koje je bilo poprište tijesne vatrogasne borbe. Predsjednik Medved također je čestitao svim sudionicima, tehničkom osoblju i sucima na korektno odrađenom zadatku, a osobito ekipama koje su pokazale najbolju spremu te osvojile jedno od prva tri mjesta te zasluženo primile pehare. Od 97 vatrogasnih desetina u Muškoj „A“ kategoriji kao tri najbolje ekipe nagrađeni su Palinovec I kao treći, Palinovec II na drugom mjestu i Savska Ves kao najbolja s ukupno osvojenih  420,27 bodova. U muškoj„B“ kategoriji najbolji natjecatelji bili su vatrogasci Čateksa, ispred Male Subotice i Lopatinca. Kod žena, u kategoriji „A“ najbolje vatrogaskinje su iz DVD Pustakovec – Buzovec –Putjane, slijede ih Palinovec I i Palinovec II, dok su u „B“ kategoriji za žene, najviše bodova skupile članice DVD Mali Mihaljevec s ukupno 417, 42 boda, drugo mjesto Nedelišće i Slakovec na trećem mjestu.
Iako ove godine državnog vatrogasnog natjecanja nema, jer se organizira svake četvrte godine, održavanjem županijskih nadmetanja želi se kontinuirano raditi na spretnosti i visokoj razini spreme kako bi svaka članica i član dobrovoljnih vatrogasnih društava bili pripremljeni za ugroze i nenadane nesreće na koje ne možemo utjecati, a moramo pravodobno i brzo reagirati.
[ngg_images source="galleries" container_ids="1111" override_thumbnail_settings="1" thumbnail_width="120" thumbnail_height="90" thumbnail_crop="1" images_per_page="100" number_of_columns="0" ajax_pagination="0" show_all_in_lightbox="0" use_imagebrowser_effect="0" show_slideshow_link="0" slideshow_link_text="[Prikaz slika]" order_by="imagedate" order_direction="DESC" returns="included" maximum_entity_count="500" display_type="photocrati-nextgen_basic_thumbnails"]

homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content