Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

Zamjenik župana svečano otvorio teniski turnir Marin Šuica Junior Open

Datum objave: 26. lipnja 2017.

Teniski klub Franjo Punčec svojim se kontinuiranim aktivnostima etablirao u klub prepoznatljiv diljem Hrvatske, ali i šire. Škola tenisa koja djeluje unutar kluba profesionalnim i stručnim pristupom odgaja i stvara vrhunske sportaše i trenere prepoznate na europskoj i svjetskoj razini. Jedan od najistaknutijih tenisača koji je svoje prve sportske korake učinio upravo u najboljem međimurskom teniskom klubu, zasigurno je Franjo Punčec, po kojem klub danas nosi i ime, ali i Marin Šuica, mladi, perspektivni međimurski igrač i jedan od najboljih juniora u Hrvatskoj i svijetu koji je tragično stradao 2010., po kojem naziv nosi najjači turnir u regiji. Uz brojne turnire koji se organiziraju, najznačajnija su dva međunarodna uvrštena u kalendar Europske teniske federacije TENNIS EUROPE – Croatia Cup za djevojčice i dječake do 12 godina te turnir za juniorke i juniore do 16 godina, MARIN ŠUICA JUNIOR OPEN. Isti je danas i svečano otvoren na čakovečkim terenima. „Osim sportskog značaja, ovaj 19. po redu turnir za nas organizatore ima jednu emotivnu notu. Marin Šuica kao klinac od 6 godina svoje prve teniske korake učinio je upravo na ovim terenima te svojom upornošću, ustrajnošću i radom, do 15. stasao u vrhunskog, svjetskog sportaša. Osvajao je mnoge međunarodne turnire  te na osnovu tih rezultata bio prvi igrač na europskoj Masters listi juniora do 16 godina i član hrvatske reprezentacije u kategoriji od 12, 14 i 16 godina. Generacijama koje dolaze uzor je i primjer kako se marljivim i ustrajnim radom postižu rezultati na najvećim teniskim natjecanjima“, u emotivnom je govoru rekao predsjednik TK Franjo Punčec, Josip Sabolek.
Turnir je svečano otvorio i pritom se uvodno obratio prisutnima zamjenik župana Međimurske županije Josip Grivec. „Puno sportske sreće i uspjeha svima želim na ovom turniru, ali i u svim budućim natjecanjima na kojima ćete sudjelovati. Svima vama, igračima, trenerima i roditeljima želim da ponesete lijepe uspomene iz našeg Međimurja, a dogodine da se ponovo vidimo na terenima Franje Punčeca i na Marin Šuica Junior open- u koji nam je na ponos“ , rekao je Grivec te službeno otvorio natjecanje.
Ovo je natjecanje po broju igrača i broju država sudionica među najznačajnijim i najjačim teniskim turnirima u Europi s više od 120 natjecatelja iz 18 zemalja. Natjecanje će potrajati sve do vikenda, finalni susreti predviđeni su za subotu, 1. srpnja.
[ngg_images source="galleries" container_ids="1098" override_thumbnail_settings="1" thumbnail_width="120" thumbnail_height="90" thumbnail_crop="1" images_per_page="100" number_of_columns="0" ajax_pagination="0" show_all_in_lightbox="0" use_imagebrowser_effect="0" show_slideshow_link="0" slideshow_link_text="[Prikaz slika]" order_by="imagedate" order_direction="DESC" returns="included" maximum_entity_count="500" display_type="photocrati-nextgen_basic_thumbnails"] 

homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content