Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

Općina Belica proslavila svoje dane uz svečanu sjednicu, sv. misu i nogomet

Datum objave: 26. lipnja 2017.

Nedjelja prije Svetog Petra i Pavla, krajem lipnja svake godine, u Općini Belica obilježava se kao Dan Općine. Stoga su i ove godine mještani proslavili ovaj važan dan nizom aktivnosti i manifestacija, koje su započele Memorijalnim malonogometnim turnirom Ivan Makar Mali, a nastavile se svečanom sjednicom Općinskog vijeća u Društvenom domu u Belici. „U općini velik dio svojih financija, napora i radova posvećujemo i tako ćemo i dalje, upravo za boljitak i napredak svojih mladih, poljoprivredi i društvenom životu koji drži jednu zajednicu. Ne sumnjam kako ćemo s uspješnim rezultatima nastaviti i u mandatnom razdoblju koje je pred nama“, rekao je u uvodu predsjednik Općinskog vijeća Općine Belica Petar Janušić. „Najveće zadovoljstvo pružili su mi sumještani, pokazavši kako vjeruju da općina ide u jako dobrom smjeru. Često sam govorio o odličnim rezultatima u poslovima vezanim uz graditeljstvo, komunalnu infrastrukturu i održavanje, društveni život i kulturu, o dobrosusjedskim odnosima između krajeva iz susjednih županija, ali zahvaljujući Vama, drage moje sumještanke i sumještani, ostali smo i dalje tu da omogućimo bolju budućnost za cijelu zajednicu“, istaknuo je načelnik Belice Zvonimir Taradi te pozdravio uzvanike, među kojima zamjenicu župana Međimurske županije Sandru Herman, načelnika Općine Mala Subotica Valentina Škvorca, Pericu Hajdarovića, načelnika Općine Podturen i Pericu Remenara, zamjenika načelnika Općine Domašinec te mnogobrojne mještanke i mještane. Općina Belica u proteklom se razdoblju može pohvaliti uspješnim projektima financiranima sredstvima EU fondova, te činjenicom da je proglašena najtransparentnijom općinom u zemlji. Jedna od odlika koju su istaknuli svakako je i bliska suradnja s Međimurskom županijom, koja se dokazuje konkretnim projektima i ulaganjima. „Jedna je vrlo jasna činjenica, da ovdje na lokalnom nivou u našim općinama, gradovima, pa i u županiji nema mjesta za politiku. Ovdje ima mjesta za ljude, ima mjesta za projekte i za suradnju, upravo mjesta kao što su Belica i Gardinovec najbolji su dokaz tome. To je jedno zajedništvo, kontinuirani rad za dobrobit svoje zajednice, a naposljetku i za razvoj općine i naše županije“, istaknula je zamjenica župana te kao mještanka od srca svima čestitala dan njihove općine.
Zlatna plaketa „Grb Općine Belica“ dodijeljen Mariji Prekupec
Svečana sjednica prilika je da se za svoje uspjehe, dostignuća i rezultate nagrade istaknuti mještani općine, a ove je godine Općinsko vijeće na svojoj posljednjoj sjednici donijelo odluku o dodjeli ukupno 4 nagrade. Pohvalnica je tako dodijeljena KUD-u Belica za sudjelovanje i predstavljanje općine na županijskim i državnim smotrama. Zahvalnice su dodijeljene Karmelićankama Božanskog Srca Isusova za pastoralno i odgojno sudjelovanje u župi Belica te Franji Sklepiću za nesebično, višegodišnje sudjelovanje u manifestacijama udruga na području općine. Zlatna plaketa „Grb Općine Belica“ dodijeljena pak je Mariji Prekupec za razvoj sportske rekreacije i promicanje zdravog života u općini Belica.
Samu svečanost, svojim izvedbama su oplemenili Limena glazba Belica, učenici Osnovne škole Belica - Područne škole Gardinovec, te tamburaši KUD-a Belica koji su kao dobitnici Općinske zahvalnice, za ovu svečanost pripremili prigodan program.
[ngg_images source="galleries" container_ids="1097" override_thumbnail_settings="1" thumbnail_width="120" thumbnail_height="90" thumbnail_crop="1" images_per_page="100" number_of_columns="0" ajax_pagination="0" show_all_in_lightbox="0" use_imagebrowser_effect="0" show_slideshow_link="0" slideshow_link_text="[Prikaz slika]" order_by="imagedate" order_direction="DESC" returns="included" maximum_entity_count="500" display_type="photocrati-nextgen_basic_thumbnails"]

homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content