Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

Međimurski župan obradovao 115 parova na njihovoj proslavi 50. i 60. obljetnice braka

Datum objave: 26. lipnja 2017.

Matica umirovljenika Međimurske županije već 24 godine svima odaje tajnu ljubavi i bezuvjetne podrške, organiziranjem proslave dijamantnog pira svojih članova.  Tom prigodom i ove su godine u Gornjoj Dubravi okupili svoje članove s područja cijelog Međimurja koji u 2017. godini slave velikih 50, odnosno 60 godina braka i time dokazuju svoju odanost, poštivanje institucije braka, ali i svima vraćaju vjeru u doživotno partnerstvo i ljubav.
Uz niz aktivnosti kojima nas međimurskih umirovljenici uveseljavaju tijekom godine, došao je red da se razveseli i njih, pa ih je stoga tijekom slavlja posjetio župan Međimurske županije Matija Posavec koji već tradicionalno prisustvuje ovim po sve nezaboravnim druženjima. „Danas je s nama čak 115 parova koji s ponosom slave svoj dan ljubavi, a samim time ovo je za sve nas koji Vam imamo prilike čestitati, jedan od posebnijih dana u godini. Dodanu vrijednost današnjem događaju daje jedan posjet, mali darak za sve nas i riječi pohvale koje nam znače više od ičega, kako je danas s nama i naš župan koji nam kontinuirano daje podršku, lijepu riječ i pažnju, veliko mu hvala na tome“,  rekla je Nada Lovrec, predsjednica Matice umirovljenika.
Puno ljubavi i truda potrebno je uložiti u svoj brak kako bi on bio potpun. U vlastitom partneru, svom životnom suputniku, trebamo pronaći utjehu, mir, ali i sreću te dati poštovanje. Ovaj jubilej dokaz je snage Vaše ljubavi koja traje i odupire se vremenu, jer godine nas ne štite od ljubavi, međutim ljubav nas štiti od starosti. To je, vjerojatno, jedina stvar koju na ovom svijetu ne treba objašnjavati niti joj tražiti razlog. Kada samo pomislite da je tako brzo proletjelo prvih 50 ili 60 godina zajedničkog života, shvatite da je svaki dan prepun iznenađenja i da valja u njemu uživati najviše što se može. Biti ponizan, skroman i nadasve zahvalan, to je bit svih nas te istinski recept za sreću i zadovoljstvo“, rekao je pritom u svom obraćanju župan Posavec i poželio svima puno zdravlja, sreće i zajedništva u ljubavi, te uz dijeljenje crvenih ruža svakoj „mladenki“, dodao kako su njihova mudrost i iskustvo neizmjerno potrebni našem društvu, kako bi se lakše nosili sa sve većim izazovima koji su svakodnevno pred nama. Svoj dolazak koji su svi s veseljem iščekivali i ove godine, okarakterizirao je kao znak poštovanja, tik prije nego što je čestitao svakom paru ponaosob.
Slavljenici su uz samo druženje svoj dan posvetili i opuštanju, plesu, ali i pjesmi, te uživali u predstavi o tipičnom bračnom životu i njihovoj svakodnevici „Jutarnja kava“ autorice Rajke Trokter, koju su izveli Ljudevit Bošćak i Štefanija Oreški.
[ngg_images source="galleries" container_ids="1096" override_thumbnail_settings="1" thumbnail_width="120" thumbnail_height="90" thumbnail_crop="1" images_per_page="100" number_of_columns="0" ajax_pagination="0" show_all_in_lightbox="0" use_imagebrowser_effect="0" show_slideshow_link="0" slideshow_link_text="[Prikaz slika]" order_by="imagedate" order_direction="DESC" returns="included" maximum_entity_count="500" display_type="photocrati-nextgen_basic_thumbnails"]

homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content