Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

Najavljen tradicionalni prikaz žetve u Pušćinama 1. srpnja

Datum objave: 21. lipnja 2017.

Tijekom povijesti u Međimurju se najviše ljudi bavilo poljoprivredom, a žetva se nekad smatrala najtežim poslom za koji je bio potreban određen broj ljudi. Kako ne bi došlo do zaborava ove tradicije našeg kraja, konferencijom za novinare najavljena je ovogodišnja manifestacija „Mamičina žetva“, koja se već unazad nekoliko godina održava u Pansionu Mamica u Pušćinama. U suradnji s Turističkom zajednicom Nedelišća i Turističkom zajednicom Međimurske županije manifestacija želi oživjeti i prikazati rad naših predaka. Aktivnosti i program ovom su prilikom predstavili zamjenica župana Međimurske županije Sandra Herman, ujedno zamjenica predsjednik TZ Međimurske županije, načelnik Općine Nedelišće ujedno i predsjednik TZ Nedelišće Darko Dania sa stručnom suradnicom Martinom Kofjač, te vlasnici Pansiona Žarko i Sandra Nedeljko.
Povijest Međimurja kroz Mamičinu žetvu!
Nekad težački posao, a danas turistički proizvod i nezaobilazna atrakcija Međimurja ove je godine  oplemenjena brojnim novim sadržajima, zanimljivim za sve generacije posjetitelja. „Ovogodišnji program koncipiran je na jednom višem nivou te obogaćen brojnim aktivnostima. Od jutarnje meditacije, vožnje turističkim vlakićem, igraonice za djecu, oslikavanja lica, seoskih igara, izrade predmeta od slame te centralnog događaja tradicionalnog prikaza žetve, uz dakako bogatu enogastronomsku ponudu“, rekla je vlasnica u ime organizatora. Današnji užurbani način života, zaboravlja ono iskonsko te se ovom manifestacijom vraćamo korijenima, tradiciji i povijesti naših predaka. „Spajanjem različite ponude našeg Međimurja, sinergijom privatnog i javnog sektora, povezivanjem prošlosti koja je utkana u našu sadašnjost, pozicioniramo međimursku ponudu i blago našeg turizma na turističku kartu poželjnih kontinentalnih destinacija“, istakla je zamjenica župana na koju se nadovezao načelnik. „Iako su počeci bili teški, zajedničkim snagama, željom, trudom i energijom, ova manifestacija postala je prepoznatljiva i van naše županije, te su se u ovogodišnju uključili i susjedna Varaždinska županija te prijatelji iz Slovenije“, objasnio je Dania.
Ovogodišnja „Mamičina žetva“ održat će se 1. srpnja, a ovogodišnju žetvu upotpunit će i Japičin vlakec koji će voziti sve koji posjete manifestaciju. Okosnica cijelog programa biti će tradicionalni prikaz žetve uz nastup KUU „Seljačka sloga“ Nedelišće, a ujedno tijekom cijelog dana biti će organizirane radionice, kao i natjecanje u žetvi na koje se mogu prijaviti svi zainteresirani.  
[ngg_images source="galleries" container_ids="1092" override_thumbnail_settings="1" thumbnail_width="120" thumbnail_height="90" thumbnail_crop="1" images_per_page="100" number_of_columns="0" ajax_pagination="0" show_all_in_lightbox="0" use_imagebrowser_effect="0" show_slideshow_link="0" slideshow_link_text="[Prikaz slika]" order_by="imagedate" order_direction="DESC" returns="included" maximum_entity_count="500" display_type="photocrati-nextgen_basic_thumbnails"]

homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content