Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

Na terenima NK „Sloga“ održani sportski susreti osoba s intelektualnim teškoćama

Datum objave: 20. lipnja 2017.

U organizaciji Udruge osoba s intelektualnim teškoćama Međimurske županije, uz podršku raznih udruga iz Hrvatske, na sportskim terenima „NK Sloga“ Čakovec održan je tradicionalan sportski susret osoba s intelektualnim teškoćama na kojem su sudjelovale udruge iz šireg područja Republike Hrvatske. Udruga za pomoć osobama s mentalnom retardacijom Međimurske županije, koja je preuzela organizacijsku palicu, osnovana je 1969. godine, a od tada djeluje kao socijalno-humanitarna, neprofitabilna organizacija koja okuplja roditelje, prijatelje i stručnjake.
Svojim radom pomažu osobama s mentalnom retardacijom kako bi se one osjećale ravnopravnim članovima sredine u kojoj žive. Trenutno okupljaju 465 nominalnih i 296 redovnih članova.
Sportskom susretu je prisustvovala zamjenica župana Međimurske županije Sandra Herman uz zamjenika gradonačelnika Grada Čakovca Zorana Vidovića. Na susretu srodnih udruga, sudjelovale su Udruga „Ludbreško sunce“, za osobe s invaliditetom iz  Ludbrega, Udruga „Ivanečko sunce“ za osobe s intelektualnim oštećenjem iz Ivanca, Udruga osoba s intelektualnim teškoćama i njihovih obitelji “Maslačak” iz Križevaca, Centar za rehabilitaciju iz Varaždina, ekipa kluba Duga iz Preloga koji djeluje u sklopu Udruge osoba s intelektualnim teškoćama MŽ, te 5 ekipa Udruge osoba s intelektualnim teškoćama Međimurske županije. "Nedavno smo se vidjeli u Prelogu, drago mi je što ste aktivni, što se uključujete u sve, ne samo one sportske, nego i vaše prekrasne likovne radionice te mnoge druge aktivnosti. Drago mi je što pritom u goste zovete prijatelje iz ostalih krajeva Lijepe naše, jer mislim da je osim ovih sportskih uspjeha koje ćete danas ostvariti, puno važnije to što se međusobno družite, te što stvarate prijateljstva koja ostaju zauvijek", rekla im je pritom zamjenica župana.
Discipline u kojima su svoje vještine iskazali natjecatelji bile su trčanje na 60 metara, skok u dalj, boćanje, gađanje na koš te gađanje na gol.
Susreti klubova su jedinstvena prilika za osobe s intelektualnim teškoćama da sudjeluju i natječu se u raznim sportskim igrama te imaju mogućnost zajedničkog druženja s članovima udruga iz cijele Hrvatske.
[ngg_images source="galleries" container_ids="1089" override_thumbnail_settings="1" thumbnail_width="120" thumbnail_height="90" thumbnail_crop="1" images_per_page="100" number_of_columns="0" ajax_pagination="0" show_all_in_lightbox="0" use_imagebrowser_effect="0" show_slideshow_link="0" slideshow_link_text="[Prikaz slika]" order_by="imagedate" order_direction="DESC" returns="included" maximum_entity_count="500" display_type="photocrati-nextgen_basic_thumbnails"] 

homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content