Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

Održana svečana sjednica povodom Dana Općine Podturen, priopćenje

Datum objave: 16. lipnja 2017.

Tradicionalno na blagdan Tijelova, Općina Podturen proslavila je svoj dan, kada je tom prigodom održana i svečana sjednica u prepunoj sportskoj dvorani.  Istoj su se odazvali mještani svih naselja, uz posebnog gosta župana Međimurske županije Matiju Posavca, domaćina novoizabranog načelnika Općine Podturen Pericu Hajdarovića i predsjednicu Općinskog vijeća Mirjanu Murk, ali i načelnike Općine Belica Zvonimira Taradija, načelnika Općine Vratišinec Zdravka Mlinarića, načelnika Općine Dekanovec Ivana Hajdarovića, načelnika Općine Domašinec Marija Tomašeka i načelnika Općine Mala Subotica Valentina Škvorca.
Novi planovi Općine Podturen!
Najvažniji dan u godini za Podturen i naselja koja pripadaju općini – Celine, Ferketinec, Miklavec, Novakovec, Sivica i dakako Podturen, oplemenjen je govorima i planovima za budućnost ove naizgled male, ali projektima velike općine. „Vrijeme je da se okrenemo budućnosti i novim projektima, Općina Podturen uz sve poteškoće koje vuče, ipak je ostvarila sve svoje strateške ciljeve. Sada želimo povećati kapitalne investicije, uložiti u mlade, doprinijeti razvoju naših udruga kojih imamo mnogo, te s kojima se ponosimo“, istaknuo je prilikom svog govora novi načelnik Hajdarović, dok predsjednica Općinskog vijeća otvorila sjednicu riječima zahvale za podršku žitelja Općine Podturen, te poželjela ugodnu i produktivnu suradnju u budućnosti na dobrobit svih mještana.
Međimurski župan Posavec na početku svog obraćanja iskoristio je priliku kako bi svima čestitao dan Općine, ali i blagdan Tijelova, te istaknuo dosadašnju dobru suradnju Međimurske županije sa svim mještanima i općinskim čelnicima. „Međimurska županija i dalje će nastaviti sa svim potporama, u okviru naših mogućnosti, u svim daljnjim planovima i aktivnostima koji su pred Podturnom. S novim načelnikom dogovorit ćemo provođenje svih naših projekata, a uz kraj ove, već smo krenuli s razgovorima za novu školsku godinu i sve ono što smo imali dosad, od osiguranih udžbenika do besplatnog prijevoza, za naše mlade i obitelji ide i dalje“, rekao je župan i čestitao na odlično pripremljenom programu te bogatstvu udruga koje općina posjeduje.
Spomenimo kako su u kulturno–umjetničkom djelu programa sudjelovali Limena glazba općine Podturen, KUD Podturen, KUD „Mura“ Novakovec, Udruga žena Sivica, te Udruga za promicanje i kvalitete života „Turen“ iz Podturna.
[ngg_images source="galleries" container_ids="1088" override_thumbnail_settings="1" thumbnail_width="120" thumbnail_height="90" thumbnail_crop="1" images_per_page="100" number_of_columns="0" ajax_pagination="0" show_all_in_lightbox="0" use_imagebrowser_effect="0" show_slideshow_link="0" slideshow_link_text="[Prikaz slika]" order_by="imagedate" order_direction="DESC" returns="included" maximum_entity_count="500" display_type="photocrati-nextgen_basic_thumbnails"]

homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content