Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

Organiziran 2. dobrotvorni spust rijekom Dravom Saveza udruga „Prvi korak“

Datum objave: 13. lipnja 2017.

Savez udruga „Prvi korak“ prva je neprofitna organizacija u Republici Hrvatskoj kojoj je osnovna djelatnost usmjerena na odabir, izobrazbu, zapošljavanje, superviziju, financiranje i vođenje osobnih pomagača za djecu rane i predškolske dobi s teškoćama u razvoju u predškolskom sustavu te je prema tome Međimurska županija jedina koja osigurava pomagače djeci s teškoćama u razvoju i u predškolskom odgoju.
Još jedna dobra priča koja je pokrenuta iz Saveza je i dobrotvorni spust „Zaveslajmo zajedno za Prvi korak i za Dravu“, na kojem su se i ove godine okupili mnogobrojni ljubitelji prirode, aktivnog odmora i humanitaraci. Po drugi puta su zaveslali uz Savez, te njihove partnere Zaštitarsko ekološku udrugu „Senjar“ [ZeuS] i Paintball rekreacijski centar „Pozoj“ iz Donje Dubrave te Općinu Donji Vidovec. Na početku raftinga sve su pozdravile, u ime Saveza udruga „Prvi korak“ Čakovec Petra Kovačić, te Janja Škoda, ispred Zaštitarsko-ekološke udruge „Senjar”. 
Spustu je nazočio i zamjenik župana Međimurske županije Josip Grivec, koji je pritom naglasio kako ovakvim događajima treba dati podršku, uz njihov dobrotvorni karakter te organizaciju u cilju promicanja svijesti o važnosti rane integracije i inkluzije djece s teškoćama u razvoju uz podršku pomagača već u predškolskom odgoju. „Pritom i ukazujemo na važnost očuvanja rijeke Drave,  značajne po svojoj biološkoj raznolikosti i turističkoj atraktivnosti“, dodao je. Organizator je za sudionike pripremio prigodnu okrjepu na pješčanom sprudu te natjecanje u bacanju žabica, a pobjednika su LifeClass Terme Sveti Martin nagradile dnevnom kartom za kupanje. Savez udruga „Prvi korak” zahvaljuje svim donatorima dobrotvornog spusta, Zaštitarsko-ekološkoj udruzi Senjar-ZeuS iz D. Dubrave, Paintball-rekreacijskom centru Pozoj iz D. Dubrave, HGSS stanici Čakovec, Marijanu Vargi, načelniku općine D. Dubrava, DVD-u iz D. Dubrave, Općini Donji Vidovec i Vidovskim zlatarima, Josipu Grivcu, zamjeniku župana MŽ, Rafting klubu Matis iz Varaždina, Rafting klubu Koprivnica, Općini Sv. Martin na Muri, sokovima KIS iz D. Dubrave, pekari Gazmenda Kuqia Čakovec, mesnicama KIŠ, vinariji Preiner iz Sv. Urbana, Ragusi Čakovec, LifeClass Termama Sveti Martin i Nevenu Lisjaku.
[ngg_images source="galleries" container_ids="1087" override_thumbnail_settings="1" thumbnail_width="120" thumbnail_height="90" thumbnail_crop="1" images_per_page="100" number_of_columns="0" ajax_pagination="0" show_all_in_lightbox="0" use_imagebrowser_effect="0" show_slideshow_link="0" slideshow_link_text="[Prikaz slika]" order_by="imagedate" order_direction="DESC" returns="included" maximum_entity_count="500" display_type="photocrati-nextgen_basic_thumbnails"]

homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content