Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

U Nedelišću otvoren trodnevni 19. Mesap koji je dokazao konkurentnost međimurskog poduzetništva

Datum objave: 9. lipnja 2017.

Sredina lipnja već je 19 godina vrijeme za održavanje jednog od najboljih regionalnih sajmova europskog tipa, Sajam poduzetništva MESAP, što je prepoznalo ovog puta više izlagača nego prijašnjih godina, njih oko 180 iz Slovenije, Mađarske, Austrije, Njemačke, Bosne i Hercegovine, Srbije te Italije, a dakako ponajviše iz Hrvatske, uz jasnu krilaticu „Mi stvaramo prilike“. Kako su sami istaknuli, ovaj trodnevni sajam u Nedelišću postaje godina središnji poslovni događaj za poduzetnike i obrtnike te niz manjih specijaliziranih izlagača u široj regiji, a svojim je dugogodišnjim iskustvom stvorio kredibilitet kojim se izlagačima i posjetiteljima nudi najkvalitetnija usluga.
MESAP je u proteklih 18 godina prolazio kroz kojekakve faze, imao je puno uspona, ali nažalost moram reći i padova, a sve je to bio odraz stanja u gospodarstvu. Nama je želja da MESAP i dalje ostane mjesto gdje će se neposredno susretati odnosno kontaktirati ponuđači proizvoda i usluga, a s druge strane, posjetitelji kao potencijalni kupci. To je zapravo naša osnovna zadaća“, rekao je direktor MESAP-a Vitomir Kirić, pozdravio sve prisutne i pohvalio sve izlagače koji su stigli i ove godine u Nedelišće. „Dobrodošli u općinu koja je poznata kroz povijest u odličnoj organizaciji sajmova, koja ima puno kvalitetnih poduzetnika, koja uskoro otvara 4. poduzetničku zonu i siguran sam da ćemo kroz 2-3 godine osigurati 300 novih radnih mjesta“, u svom je govoru rekao načelnik općine Nedelišće Darko Dania, dok Boris Lukovnjak, predsjednik Hrvatske obrtničke komore Međimurske županije naglasio kako je veliki značaj ovog međunarodnog sajma jednak veličini standarda i kvalitete međimurskog proizvoda, što treba primijeniti i u ostatku zemlje.
Čestitke na održavanju, ali i iz godine u godine napretku sajma, uputio je predsjednik Hrvatske gospodarske komore Međimurske županije Mladen Križaić i dodao kako je MESAP pravi brend međimurskog gospodarstva i sajmovanja, koji opstaje i unapređuje se uz sinergiju jedinica lokalne samouprave, gospodarstvenike i komore. Međimurska županija smanjuje nezaposlenost, te bilježi rast prihoda i izvoza, a ključnu ulogu u tome bez sumnje ima i sajam koji potiče kreativnost i inovativnost.
Upravo se zahvaljujući tradiciji sajmovanja Međimurje gospodarski ojačalo
Ovogodišnji MESAP okuplja 180 izlagača, najviše iz Međimurja ali i iz drugih krajeva Hrvatske i susjednih zemalja. Bilo je u posljednjih nekoliko godina često postavljano pitanje da li nam MESAP treba, da li da ga ugasimo i jednostavno tradiciju sajmovanja ukinemo dok ne stvore bolja vremena, no nismo to htjeli učiniti, jer nekada trebate u najtežim trenucima izdržati kako bi došli do onih boljih trenutaka, rezultata i napretka“, rekao je župan Međimurske županije Matija Posavec i dodao kako se upravo temeljem tradicije sajmovanja Međimurje gospodarski ojačalo i to se isplatilo, što dokazuju godine održavanja, ali i broj kvalitetnih izlagača, uz danu mogućnost svakom poduzetniku i obrtniku da svoje proizvode izlože i prezentiraju potencijalnim kupcima i investitorima.
MESAP će u danima vikenda predstavljati glavno odredište svima onima koji žele biti konkurentniji na tržištu, održati poslovne kontakte te privući nove korisnike svojih proizvoda i usluga, a ako se po otvorenju sajam poznaje, privući će i mnogobrojne izlagače te posjetitelje. Posebnost ovogodišnjeg sajma uz standardno bogatu ponudu, ove je godine svakako besplatan ulaz, kako bi i na taj način zahvalili svima koji ih prate već niz godina, a koji će bez sumnje mnoge namamiti da u subotu i nedjelju budu dio još jedne lijepe poduzetne priče u Međimurju.
Spomenimo kako su svečanost otvaranja svojim izvedbama uveličali članice i članovi Pjevačkog zbora „Josip Vrhovski“ Nedelišće, kojima se pritom čestitalo na osvojena dva priznanja, bronci u Veroni te srebru s natjecanja u Tuhelju.
[ngg_images source="galleries" container_ids="1082" override_thumbnail_settings="1" thumbnail_width="120" thumbnail_height="90" thumbnail_crop="1" images_per_page="100" number_of_columns="0" ajax_pagination="0" show_all_in_lightbox="0" use_imagebrowser_effect="0" show_slideshow_link="0" slideshow_link_text="[Prikaz slika]" order_by="imagedate" order_direction="DESC" returns="included" maximum_entity_count="500" display_type="photocrati-nextgen_basic_thumbnails"]

homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content