Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

Održana završna konferencija projekta „Učim, učiš“ usmjerenog socijalnom uključivanju ranjivih skupina

Datum objave: 9. lipnja 2017.

Udruga tjelesnih invalida Međimurja kao nositelj, te Međimurska županija, Gospodarska škola i Centar za odgoj i obrazovanje Čakovec kao partneri, održali su završnu konferenciju projekta „Učim, učiš” u Gospodarskoj školi u Čakovcu.  Istu je svojim dolaskom pozdravila zamjenica župana Međimurske županije Sandra Herman, uz predsjednika Udruge tjelesnih invalida Međimurja Branka  Baksu, voditeljicu projekta Vanu Majer, stručnu suradnicu psihologinju iz Centra za odgoj i obrazovanje Čakovec Tatjanu Žižek i ravnatelja Gospodarske škole Čakovec Renata Vinka te učenici i mentori koji su sudjelovali u projektu.
Još jedan projekt u Međimurju kao primjer odlične suradnje i sinergije
Korisnici projekta su učenici 6., 7. i 8. razreda Centra te učenici 2. razreda Gospodarske škole (smjer frizer, krojač, kozmetičar, cvjećar/vrtlar) te je usmjeren na promicanje i povećanje socijalne uključenosti osoba s invaliditetom i teškoćama u razvoju. Također, radi se na unapređenju životnih vještina, poticanju osobnog razvoja, stjecanju vještina za srednjoškolsko obrazovanje, pripremi za samostalan rad, osviještenosti o važnosti socijalnog uključivanja, te uspostavljanju suradnje s potencijalnim poslodavcima na području Međimurske županije. Ovaj program ima za cilj lakše zapošljavanje i socijalno uključivanja ranjivih skupina.
Dugogodišnje iskustvo koje je iza mene te brojni odrađeni projekti daju mi za pravo da se osvrnem i rezimiram ovaj koji danas zaključujemo. Moram istaknuti da partnere kakve smo imali u provedbi projekta „Učim – učiš“, nisam imao nikada. U svim dogovorima, razradi i sastancima, preprekama na koje smo nailazili, naši su partneri uskakali i ažurno rješavali svaku situaciju i potencijalni problem. Partneri su preuzimali 90% našega posla  te se ovim putem želim od srca zahvaliti svakom dioniku u procesu“, rekao je Baksa.
Tijekom provedbe projekta održani su sastanci s partnerima, edukativne radionice za učenike Gospodarske škole, međusobni posjeti učenika Centra za odgoj i obrazovanje s  Gospodarske škole, te susret s poslodavcima.
Podrška i pomoć u projektu izrazito su važne, no krajnji rezultat i ono što ostaje je od primarne važnosti djelovanja. Upravo zato Međimurska županija uvijek podupire ovakve i slične projekte te surađuje s udrugama na našem području, a sve s ciljem kako bi našim mladima pomogli i približili im tržište rada. Posebno me veseli što su učenici Centra i Gospodarske škole bili uključeni u ovaj projekt te sam sigurna da su iz njega puno naučili i pronašli se u nekom od zanimanja“, osvrnula se zamjenica župana. Projekt je tako uspješno završen, što dokazuje i komentar jednog od roditelja, Dalibora Kuhte
Iako sam predsjednik Udruge za autizam Pogled, ovdje sam prvenstveno u svojstvu roditelja djeteta koje je bilo korisnik ovog projekta. Htio bih zahvaliti svima Vama koji ste osmislili i provodili program, ali i onima koji su kao partneri sudjelovali i omogućili da djeca završnih razreda Centra dobiju uvid u srednjoškolsko obrazovanje. Mogu Vam reći iz osobnog iskustva da su neke stvari postale jasnije i pomogle meni i mom djetetu u odabiru zanimanja u budućnosti. Upoznala je potencijalnu školu, učitelje, programe koji se nude te je vrlo blizu odluke čime se želi baviti u životu. Također,  uvidjeli smo njene afinitete i potencijale, što i kako dalje, i zato bih Vam htio svima zahvaliti“, rekao je Kuhta te na najbolji mogući način zaključio konferenciju ovog hvalevrijednog projekta.
Iako se program završava krajem lipnja, njegove dobrobiti mnogi će zasigurno osjećati, posebice tijekom školovanja ovih vrijednih mladih kojima je na ovaj način dana šansa i prilika.
[ngg_images source="galleries" container_ids="1081" override_thumbnail_settings="1" thumbnail_width="120" thumbnail_height="90" thumbnail_crop="1" images_per_page="100" number_of_columns="0" ajax_pagination="0" show_all_in_lightbox="0" use_imagebrowser_effect="0" show_slideshow_link="0" slideshow_link_text="[Prikaz slika]" order_by="imagedate" order_direction="DESC" returns="included" maximum_entity_count="500" display_type="photocrati-nextgen_basic_thumbnails"]

homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content