Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

Dosadašnja ravnateljica predala mladima ključeve Dnevnog boravka djece „Dr. Antun Bogdan“ u Čakovcu

Datum objave: 8. lipnja 2017.

Dnevni boravak „Dr. Antun Bogdan“ – Caritas Varaždinske biskupije u Čakovcu, djeluje od 1996. godine te brine o djeci s najtežim oblicima cerebralne paralize i višestrukim oštećenjima s područja Međimurske županije. Drugi je to „dom“ te zamjena za najbliže na nekoliko sati za šesnaestero djece u dobi od 5 do 26 godina o kojima trenutno brine tim stručnjaka uz dugogodišnju djelatnicu i dosadašnju ravnateljicu Katarinu Hoblaj.
Svoj je radni vijek kao medicinska sestra posvetila onima kojima je to najpotrebnije, brigu o bolesnima i različitima. Svojim nesebičnim radom i plemenitošću utkala je dio sebe u živote mnogih  pojedinca. Nakon 20 godina u Dnevnom boravku svoju misiju zaključila je zasluženim umirovljenjem te predajom ključeva boravka mladim naraštajima koji će nastaviti njezin put dobročinstva i ljubavi.
Oproštaju povodom zaključka svog radnog, no ne i životnog poziva odazvali su se roditelji i djeca štićenici Caritasovog doma, župan Međimurske županije Matija Posavec, voditeljica Odsjeka za zdravstvo, socijalnu zaštitu i nacionalne manjine Sonja Tošić Grlač, ravnatelj Caritasa Varaždinske biskupije Ante Šola, gvardijan crkve svetog Nikole u Čakovcu fra. Željko Železnjak, volonteri, dobročinitelji i donatori ove ustanove pune ljubavi i dobrote. Ovo nije kraj, ovo je novi početak u nekoj novoj ulozi s  novom energijom i žarom u kojoj zasigurno ima želje i snage za nova velika djela puna iskonske dobrote za svakog sadašnjeg i budućeg korisnika Dnevnog boravka „Dr Antun Bogdan“.
[ngg_images source="galleries" container_ids="1080" override_thumbnail_settings="1" thumbnail_width="120" thumbnail_height="90" thumbnail_crop="1" images_per_page="100" number_of_columns="0" ajax_pagination="0" show_all_in_lightbox="0" use_imagebrowser_effect="0" show_slideshow_link="0" slideshow_link_text="[Prikaz slika]" order_by="imagedate" order_direction="DESC" returns="included" maximum_entity_count="500" display_type="photocrati-nextgen_basic_thumbnails"]

homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content