Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

Hrvatski liječnički zbor u Međimurju o temi budućnosti infektologije

Datum objave: 7. lipnja 2017.

U čakovečkoj zgradi „Scheier“ održan je proljetni sastanak na temu „Budućnost infektologije“ pod inicijativom doktorice Tanje Potočnik-Hunjadi, a pod organizacijskom palicom Hrvatskog liječničkog zbora, Hrvatskog društva za infektivne bolesti i Odjela za infektologiju Županijske bolnice Čakovec. Svečanost otvaranja dvodnevnog sastanka svojim su dolaskom uveličali župan Međimurske županije Matija Posavec, zamjenik gradonačelnika Grada Čakovca Zoran Vidović, predsjednik Hrvatskog društva za infektivne bolesti Hrvatskog liječničkog zbora Bruno Baršić, voditeljica Odsjeka za zdravstvo, socijalnu zaštitu i nacionalne manjine Sonja Tošić – Grlač te ravnatelj Županijske bolnice Čakovec Robert Grudić.
„Kao ravnatelj, mogu istaknuti zadovoljstvo radom infektologije, uz trud, znoj i požrtvovnost naših djelatnika bez kojih ne bi bilo svih postignutih rezultata. Rezultati rada pokazuju uspješnu kontrolu bolničkih infekcija i potrošnju rezervnih antibiotika“, istaknuo je ravnatelj bolnice. Najvažnije je da su se ovim skupom skupili infektolozi iz svih ustanova hrvatskog zdravstva, kako afirmirani specijalisti, kolege specijalizanti i liječnici mnogih drugih struka zdravstvenog sustava jer je upitno stanje budućnosti infektologije u našem zdravstvenom sustavu. „Obnavljamo se u infrastrukturi što se tiče zdravstva, u krugu čakovečke bolnice imamo odličan Zavod za javno zdravstvo, vrhunske liječnike i liječničke timove, možda smo malo deficitarni s opremom, ali u godinu ili dvije koje su pred nama i to ćemo promijeniti. Liječnici su ti koji drže jedan standard na visokoj razini, zato nećemo dati našu infektologiju tuđoj bolnici“, izjavio je župan Posavec koji je ujedno i otvorio dvodnevni program. Prigodne zahvalnice za pripomoć u organizaciji proljetnog sastanka pritom su primili župan Posavec i voditeljica Odsjeka Tošić – Grlač.
Cilj ovakvih programa i sastanaka je razmjena dosadašnjih iskustava, rasprava o trenutnom stanju u infektologiji te formiranje ključnih smjernica za razvoj struke. Samim izlaganjima i razgovorima, dotaknuti su brojni aspekti djelovanja infektologije u Hrvatskoj, između ostalog bilo je riječi o značaju infektologije dječačke dobi, utjecaju infektologa u timovima za kontrolu bolničkih infekcija, o educiranju mladih kadrova, te o očekivanjima od navedene struke u budućnosti.
[ngg_images source="galleries" container_ids="1077" override_thumbnail_settings="1" thumbnail_width="120" thumbnail_height="90" thumbnail_crop="1" images_per_page="100" number_of_columns="0" ajax_pagination="0" show_all_in_lightbox="0" use_imagebrowser_effect="0" show_slideshow_link="0" slideshow_link_text="[Prikaz slika]" order_by="imagedate" order_direction="DESC" returns="included" maximum_entity_count="500" display_type="photocrati-nextgen_basic_thumbnails"] 

homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content