Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

Novih 14 turističkih proizvoda u 2018. godini doprinijet će daljnjem rastu međimurskog turizma

Datum objave: 5. lipnja 2017.

Međimurska županija financirala je izvan redovnog podupiranja turizma u proteklih šest godina 54 nova programa, sadržaja i novootvorenih kapaciteta, a u okviru programa Turističke potpore. Tako je na tržištu niz sadržaja, turističkih proizvoda koje međimurski turizam i djelatnici u turizmu predstavljaju svojim gostima, a u 2018. godini očekuje nas još 14 novih, kako su danas potpisani ugovori za financiranje teški 300 tisuća kuna te se već može početi s radovima.
Temeljem Javnog poziva „Turističke potpore u 2017.“, dodijelit će se bespovratna potpora kvalitetnim projektima koje je nakon evaluacije stručno Povjerenstvo ocijenilo najboljima, a to su Buotique Lapaž, Aggero, PG Geler j.d.o.o., Udruga Frkanovčani, Lisjak Marko, OPG Kirić, Rudi – express, Edvard Rojko, Eva Bubek, Antun Zadravec, Sanja Marciuš, Petar Horvat, Ivica Bister i Ivan Novak.
1,5 milijuna kuna za 54 nova sadržaja u Međimurju!
„Turizam u Međimurju postaje jedna jaka gospodarska grana, svako se ulaganje itekako isplati i to smo i dokazali kontinuiranim povećanjem broja noćenja, koje je u turizmu jedino mjerilo. Međimurska županija puno ulaže u razvoj dodatne turističke ponude, u razvoj novih sadržaja, pa tako i ovim natječajem sveukupno ulaganje dostiže 1,5 milijuna kuna s kojim smo od 2011. godine pomogli realizaciju od smještajnih kapaciteta, razvoja ostale turističke ponude, do restorana, kušaona i drugog“, objasnila je zamjenica župana, ujedno predsjednica Povjerenstva za odabir Sandra Herman te dodala kako je upravo jedan ogledni primjer i lokacija odabrana za svečanost potpisivanja i uručivanja potpora, Izletište Lovačka kuća Perhoč – Farma jelena OPG-a Robert Perhoč. Naime ista je realizirana zajedničkom sinergijom javnog i privatnog sektora, zajedničkim ulaganjem s kojim se i postižu zavidni rezultati i stvara nova turistička vrijednost. Turističku potporu Međimurske županije dobili su 2015. godine.
„Nekoliko smo godina radili prvo samo na farmi jelena, pa na većem Izletištu, ali napokon je naš projekt završen. Zahvat je bio malo veći i zahtjevniji, što se vidi i prema onome što je napravljeno, a baš kao i današnji potpisnici i mi smo se prijavili za potporu, koja nam je pomogla da ne posustanemo i da ostvarimo sve što smo zacrtali“, rekao je pritom u svojoj dobrodošlici i zahvali vlasnik Robert Perhoč i sve pozvao na službeno otvorenje u petak, 09. lipnja na adresi Grabrovnik 165, Štrigova. U ime dobitnika zahvalio se Nenad Žignić iz tvrtke Boutique Lapaž, koji je dobio potporu od 65 tisuća kuna koju će uložiti u kamp odmorište u Toplicama Sveti Martin. „Gradit ćemo kamp, pa novih dodatnih 5 bungalova koji će biti tematski vezani uz trendove na tržištu, nakon toga slijedeće godine idemo u izgradnju Zipp line rollercoaster-a, što je trenutno hit u mnogim zemljama diljem svijeta, za koji imamo već pripremljeno zemljište i sve potrebne projekte. To će sve biti novi sadržaji u sklopu toplica, jedan mali kompleks od 30 apartmana. Kamp odredište će biti gotovo za mjesec dana, a do kraja godine i bungalovi“, objasnio je Žignić te zahvalio na svakoj potpori i pomoći koju Međimurska županija daje u realizaciji kvalitetnih turističkih projekata i sadržaja.
Tako će Međimurje uskoro biti bogatije, osim za novo kamp odmorište, ujedno i za novu kušaonu piva, kušaonu sira, kuće za odmor, etno zbirke, prostor za wellness i drugo, a kako svi prema ugovoru moraju biti dovršeni najkasnije do sredine 2018. godine, otvorenja nas očekaju uskoro, kao i velik broj novih gostiju kako su to upravo sadržaji koje turisti na kontinentu i traže. 
[ngg_images source="galleries" container_ids="1071" override_thumbnail_settings="1" thumbnail_width="120" thumbnail_height="90" thumbnail_crop="1" images_per_page="100" number_of_columns="0" ajax_pagination="0" show_all_in_lightbox="0" use_imagebrowser_effect="0" show_slideshow_link="0" slideshow_link_text="[Prikaz slika]" order_by="imagedate" order_direction="DESC" returns="included" maximum_entity_count="500" display_type="photocrati-nextgen_basic_thumbnails"]

homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content