Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

Povelja slobode „Malih građana“ stigla i u Međimursku županiju

Datum objave: 2. lipnja 2017.

I ove školske godine na Državnoj smotri Građanskog odgoja i obrazovanja – Projekt građanin, predstavili su se i učenici izvannastavne aktivnosti „Mali građani III. Osnovne škole Čakovec“. Boje svoje škole i Međimurske županije predstavljali su maleni genijalci u pratnji učiteljice Zdenke Novak, koji su odlučili nakon svog uspjeha posjetiti i Međimursku županiju gdje ih je dočekala zamjenica župana Međimurske županije Sandra Herman.
Dječja kreativnosti opisana u „Povelji slobode“
Polaznici „Malih građana“ na vrlo kreativan i interesantan način opisali su  legendu s kojom mnogi Međimurci nisu upoznati, s ciljem kako bi se ona prenosila i budućim naraštajima, te nizom prijedloga i ideja o „Povelji slobode“ ponovo zaživjela u našem kraju. Dječja radoznalost, mašta i kreativnost potaknuli su izradu suvenira, letaka te postavljanje ploče uz važne institucije diljem Međimurja. To su samo neke od niti vodilja koje su potaknule učenike da pomoću mentalnih mapa u obliku veselih plakata opišu svoje prijedloge u edukaciji lokalne zajednice.
U 20-minutnom izlaganju, zamjenici su demonstrirali portfelj i dokumentacijske mape, a tom im je prilikom obećala pomoć i potporu Međimurske županije u njihovim budućim aktivnostima i daljnjoj razradi projekta. Tako će ovom prilikom jedan, ali izuzetno vrijedan projekt malih građana uskoro biti predstavljen i široj populaciji. Kako je napomenuto, na samom projektu „Povelja slobode“  učenici su naporno radili i provodili istraživanja tijekom cijele školske godine, a prilikom svoje prezentacije pokazali i zavidno znanje o svojoj županiji. Prekrasno i inspirativno druženje, učenice i učenik malih građana zabilježili su nezaobilaznom zajedničkom fotografijom, kada su dogovorene i neke nove ideje za njihove buduće projekte.
[ngg_images source="galleries" container_ids="1066" override_thumbnail_settings="1" thumbnail_width="120" thumbnail_height="90" thumbnail_crop="1" images_per_page="100" number_of_columns="0" ajax_pagination="0" show_all_in_lightbox="0" use_imagebrowser_effect="0" show_slideshow_link="0" slideshow_link_text="[Prikaz slika]" order_by="imagedate" order_direction="DESC" returns="included" maximum_entity_count="500" display_type="photocrati-nextgen_basic_thumbnails"] 

homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content