Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

Međimurska županija s pola milijuna kuna pomaže svoje branitelje i njihove obitelji

Datum objave: 31. svibnja 2017.

Međimurska županija na različite načine potpomaže rad udruga hrvatskih branitelja, ali isto tako veliku pažnju i brigu pridaje njihovoj djeci. Redovitim financiranjem i stipendiranjem djece hrvatskih branitelja za što godišnje izdvaja tek nešto manje od 190 tisuća kuna za cilj ima sigurnije obrazovanje i rasterećenje budžeta roditelja. Svoju podršku, kontinuirano pokazuju i praćenjem svih aktivnosti i djelovanja hrvatskih heroja, pa su predstavnici 10 udruga danas i službeno sa  županom Međimurske županije Matijom Posavcem potpisali novi ugovor kojim se potvrđuje sufinanciranje rada braniteljskih udruga na području Međimurske županije, ali i kojim su im isplaćene prve rate potrebne za rad.
Hrabrost, samouvjerenost i požrtvovnost međimurskih branitelja nikada nećemo zaboraviti!
Međimurska županija ovim ugovorom teškim 150 tisuća kuna nastavlja dosadašnju dugogodišnju suradnju sa svojim braniteljskim udrugama iz Međimurja. „Potpisivanjem ovih ugovora još jednom ste pokazali kako  cijenite sve ono što smo dali kao naš doprinos Domovinskom ratu i dokazali nam da niti jedna žrtva nije bila uzaludna. Financijska sredstva utrošit ćemo za one što je u prvom redu namijenjeno za boljitak svih naših branitelja, naših građana jer naše aktivnosti usmjerene su i na vremena koja su pred nama te dijelimo sudbinu sa svim građanima Međimurja, ali i Republike Hrvatske“, rekao je predsjednik Koordinacije udruga iz Domovinskog rata Stjepan Horvat pritom izrazivši svoju zahvalnost i ponos u ime svih prisutnih te osim županu, zahvalio i prisutnom pročelniku Upravnog odjela za društvene djelatnosti Branku Sušecu. „Danas smo ovdje s jednom zahvalom i posebnim poštovanjem prema svima Vama koji predstavljate međimurske branitelje, njihov doprinos, žrtvu te je ovaj komad papira zapravo jedna poruka svim Vašim udrugama, svim članovima tih udruga i njihovim obiteljima, da ćemo i dalje nastaviti suradnju koju njegujemo već dugi niz godina, ali da ćemo vam i dalje biti potpora u nastojanjima da promičete istinu o Domovinskome ratu ne samo u Međimurju, nego i diljem Hrvatske“, rekao je pritom međimurski župan.
Rekonstrukciju spomen obilježja pomoći će Međimurska županija!
Prilikom svečanosti, župan se osvrnuo i na novi projekt koji će se realizirati u suradnji s Gradom Čakovcem, a radi se o rekonstrukciji spomen obilježja i spomen - zida u čast svih branitelja. Idejni projekt s nekoliko rješenja je prezentiran, koordinacija će donijeti konačnu odluku o njegovu provođenju, dok će Županija biti financijska potpora u realizaciji, kako bi u što skorije vrijeme dobili jednu cjelinu uz  moderniji oblik zida i spomen obilježja kojem se tako često okrećemo“, istaknuo je župan Posavec. Spomenimo da su ovom prilikom Sporazum potpisali predstavnici slijedećih udruga: Udruga dragovoljaca i veterana Domovinskog rata RH – Podružnice Međimurske županije, Zajednica udruga i članova vojnih invalida Domovinskog rata RH, Udruga hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata liječenih od PTSP-a Međimurske županije, Udruga obitelji zatočenih i nestalih hrvatskih branitelja Međimurske županije, Udruga roditelja poginulih branitelja Domovinskog rata Međimurske županije, Udruga hrvatskih dragovoljaca Domovinskog rata Međimurske županije, Udruga Prvi hrvatski redarstvenik – Podružnica Međimurske županije, Udruga Vukovarskih branitelja i logoraša Međimurja, Udruga hrvatskih vojnih invalida Domovinskog rata Jug – Čakovec te 34. Udruga veterana inženjerijske bojne Domovinskog rata Čakovec.
[ngg_images source="galleries" container_ids="1063" override_thumbnail_settings="1" thumbnail_width="120" thumbnail_height="90" thumbnail_crop="1" images_per_page="100" number_of_columns="0" ajax_pagination="0" show_all_in_lightbox="0" use_imagebrowser_effect="0" show_slideshow_link="0" slideshow_link_text="[Prikaz slika]" order_by="imagedate" order_direction="DESC" returns="included" maximum_entity_count="500" display_type="photocrati-nextgen_basic_thumbnails"]

homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content