Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

Obilježavanje Dana plave vrpce – Dan irisa

Datum objave: 30. svibnja 2017.

Dan plave vrpce, poznatiji kao Dan irisa namijenjen je osobama koje su oboljele od raka debelog crijeva te žive s njegovim posljedicama. Međutim, to je i dan borbe protiv nastanka ovoga rastućeg javnozdravstvenog problema. 
Tako je već tradicionalno i u Međimurskoj županiji, Županijska liga protiv raka Čakovec obilježila ovaj dan, a samim time i pritom prikupljala sredstva od donacija građana kupnjom cvijeta irisa. Ovu plemenitu manifestaciju podržala je i zamjenica župana Međimurske županije Sandra Herman koja je svojom donacijom dala potporu i podršku svima koji se bore s ovim javnozdrastvenim problemom.
Prilikom subotnjeg druženja, članovi Županijske lige protiv raka Čakovec, brojne su građane pozvali na tradicionalni humanitarnu akciju koja će se održati 9. lipnja 2017. u čakovečkom Centru za kulturu  naziva „Zajedno protiv raka pjesmom, plesom i modnom revijom 2017“.
[ngg_images source="galleries" container_ids="1061" override_thumbnail_settings="1" thumbnail_width="120" thumbnail_height="90" thumbnail_crop="1" images_per_page="100" number_of_columns="0" ajax_pagination="0" show_all_in_lightbox="0" use_imagebrowser_effect="0" show_slideshow_link="0" slideshow_link_text="[Prikaz slika]" order_by="imagedate" order_direction="DESC" returns="included" maximum_entity_count="500" display_type="photocrati-nextgen_basic_thumbnails"]

homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content