Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

Dan Centra za odgoj i obrazovanje Čakovec – škole heroja

Datum objave: 29. svibnja 2017.

„Kao što na geografskoj karti Republike Hrvatske postoji grad heroj Vukovar, tako i na obrazovnoj karti Hrvatske postoji ova jedinstvena, herojska škola“, izjavila je ravnateljica Centra za odgoj i obrazovanje Čakovec Dragica Benčik povodom godišnjice Centra u prepunom Centru za kulturu Čakovec. Škola koja danas broji preko 170 učenika, posebna je odgojno-obrazovna ustanova za djecu s većim teškoćama u razvoju, primarne mentalne retardacije uz utjecajne teškoće. U mnogim segmentima postižu vrhunske rezultate, osobito u području glazbe, sporta, likovne umjetnosti te u učeničkom zadrugarstvu. Velikoj obljetnici i kulturno umjetničkom programu, prisustvovali su pritom državni tajnik u Ministarstvu znanosti i obrazovanja Hrvoje Šlezak, zamjenica župana Međimurske županije  Sandra Herman te brojni roditelji i uzvanici.
Ostvareni rezultati dokaz su našeg kontinuiranog rada!
„Sve što je ravnateljica rekla i istaknula, rezultati koje nam je predstavila moraju biti poticaj i nit vodilja kako i na koji način djelovati dalje. Želim naglasiti kako ćete podršku i partnera u svim svojim aktivnostima kao i dosad imati u instituciji Županije, stručnim službama i svim dionicima koji mogu pomoći da se kvaliteta i Vaš trud nastavi istim smjerom te da se prepozna na svim razinama. Čestitam svima, osobito Vašim učenicima koji svojim marljivim radom i zalaganjem ostvaruju iznimne rezultate zbog čega sam vrlo ponosna“, zaključila je Herman.
„Što se tiče samih učionica, prekapacitiranog i neadekvatnog prostora, ovim prilikom reći ću da Ministarstvo znanosti i obrazovanja intenzivno radi doista, na iznalaženju financijskih sredstava kako bi sljedeće godine, na sljedećoj proslavi godišnjice Centra za odgoj i obrazovanje Čakovec, mogli već vidjeti započete radove na izgradnji nove zgrade ove škole ponosa, škole naših heroja“, rekao je državni tajnik Šlezak. Učenici su uz  prigodu obilježavanja dana Centra zajedno s profesorima i mentorima priredili bogat kulturno-umjetnički program, koji u prepunoj dvorani nikoga nije ostavio ravnodušnim. Prigodnim filmom prikazan je rad Centra u dosadašnjem razdoblju, kojim je rečeno da takvim radom, žarom, trudom i požrtvovnošću kakvim rade učitelji i mentori, a ponajviše korisnici i volonteri, ništa nije nemoguće i da je samo nebo granica.
[ngg_images source="galleries" container_ids="1057" override_thumbnail_settings="1" thumbnail_width="120" thumbnail_height="90" thumbnail_crop="1" images_per_page="100" number_of_columns="0" ajax_pagination="0" show_all_in_lightbox="0" use_imagebrowser_effect="0" show_slideshow_link="0" slideshow_link_text="[Prikaz slika]" order_by="imagedate" order_direction="DESC" returns="included" maximum_entity_count="500" display_type="photocrati-nextgen_basic_thumbnails"]

homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content