Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

Obilježen Nacionalni dan darivanja i presađivanja organa i tkiva

Datum objave: 26. svibnja 2017.

Udruga dijaliziranih i transplatiranih bubrežnih bolesnika Međimurske županije u tjednu od 20.-26. svibnja 2017. obilježila je tjedan transplatiranih. Promotivni materijali, mjerenje krvnog tlaka, donorske kartice te dijeljenje balona mališanima u petak pak su na Trgu Republike obilježili Nacionalni dan darivanja i presađivanja organa i tkiva.
40 balona za 40 transplatiranih u Međimurju!
Članovi Udruge na čelu s predsjednicom Teom Mikec ovom su prilikom brojne Međimurke i Međimurce upoznali s  dostignućima transplatacijske medicine. „U ovom trenutku udruga broji oko 90 članova starije životne dobi, dok je njih 40 transplatirano, a 50 na dijalizi. Ujedno, svaka osoba može postati donor ispunjavanjem donorske kartice“, napomenula je Mikec.
Svojim dolaskom akciju je podržao i župan Međimurske županije Matija Posavec te svojim prisustvom, ali i prigodnim obraćanjem potvrdio kako Županija podupire i prati rad ove vrijedne Udruge. „Bitno je javnost upoznati i skrenuti pozornost na plemenitost najdubljeg čina ljudskosti i najviše razine svijesti – darivanje organa. Hvala svim donorima i njihovim obiteljima koji su plemenitim postupkom spasili brojne živote“, rekao je župan Posavec.
Na samom kraju obilježavanja nacionalnog dana darivanja i presađivanja organa i tkiva kao i samog tjedna transplatiranih u nebo je pušteno 40 balona, jer upravo toliko u Međimurju ima trenutno transplatiranih. Pušteni su iznad Međimurja kao zahvala svim darivateljima zahvaljujući kojima su spašeni mnogi životi.
[ngg_images source="galleries" container_ids="1056" override_thumbnail_settings="1" thumbnail_width="120" thumbnail_height="90" thumbnail_crop="1" images_per_page="100" number_of_columns="0" ajax_pagination="0" show_all_in_lightbox="0" use_imagebrowser_effect="0" show_slideshow_link="0" slideshow_link_text="[Prikaz slika]" order_by="imagedate" order_direction="DESC" returns="included" maximum_entity_count="500" display_type="photocrati-nextgen_basic_thumbnails"]

homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content