Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

Umjetnost i kultura 54+

Datum objave: 25. svibnja 2017.

Ministarstvo kulture objavilo je natječaj "Umjetnost i kultura 54+" iz OP Učinkoviti ljudski potencijali koji se financira iz Europskog socijalnog fonda.

Osobe starije životne dobi često su nedovoljno uključene u život zajednice te iz različitih razloga u ograničenoj mjeri sudjeluju u kulturnim i umjetničkim aktivnostima. Ti razlozi mogu biti geografska izoliranost, nepovoljne financijske prilike, invaliditet i dr. Manjak svijesti o potrebama za specifičnom vrstom stručnog usavršavanja u području kulturne i umjetničke edukacije i medijacije usmjerene na socijalno uključivanje osoba starijih od 54 godine dodatno nepovoljno utječe na dostupnost njima namijenjenih kulturnih sadržaja. Povećana mogućnost pristupa takvim sadržajima doprinosi kvaliteti njihova života, aktivaciji i većoj uključenosti u društvo.

Ovim Pozivom financirat će se aktivnosti pripreme i provedbe participativnih umjetničkih i kulturnih aktivnosti usmjerenih na socijalno uključivanje osoba starijih od 54 godina te aktivnosti stručnog usavršavanja umjetnika i kulturnih radnika u području kulturne i umjetničke edukacije i medijacije usmjerene na socijalno uključivanje osoba starijih od 54 godine.

Poziv se provodi u okviru specifičnog cilja 9.i.1 Borba protiv siromaštva i socijalne isključenosti kroz promociju integracije na tržište rada i socijalne integracije ranjivih skupina, i borba protiv svih oblika diskriminacije.

Prijavitelji: jedinice lokalne samouprave, jedinice regionalne (područne) samouprave, kulturne ustanove i organizacije, organizacije civilnog društva

Rok za prijavu: do 24.7.2017.

Sve informacije od natječaju kao i dokumentaciju možete pronaći ovdje: www.strukturnifondovi.hr
Informativne radionice
Nadležno tijelo organizira informativne radionice za potencijalne prijavitelje prema rasporedu u nastavku:
Split, Ekonomski fakultet Split, 08.06.2017.
Rijeka, Hotel Jadran, 09.06.2017.
Osijek, Hotel Osijek, 14.06.2017.
Zagreb, Hotel International, 19.06.2017.
Predviđeno trajanje informativnih radionica je od 9:30 do 14:00 sati. Cilj informativnih radionica je detaljnije informirati potencijalne prijavitelje o ciljevima i kriterijima natječaja te procedurama za prijavu, ocjenjivanje i provedbu projekata. Sudjelovanje na informativnim radionicama je besplatno. Za prijavu sudjelovanja na informativnoj radionici potrebno je popuniti prijavni obrazac i poslati ga na adresu elektroničke pošte esf-prijava@min-kulture.hr. Prijave se primaju do popunjenosti kapaciteta, a najkasnije pet radnih dana prije održavanja pojedine radionice. Potvrdu da je Vaša prijava prihvaćena dobit ćete putem elektroničke pošte.

homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content