Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

Međimurska županija uložila više od 600 tisuća kuna za dječji odjel čakovečke knjižnice

Datum objave: 16. svibnja 2017.

Ponosna sam da je Županija sudjelovala s novčanim iznosom većim od 600 tisuća kuna u realizaciji ovog projekta, u dovođenje naše knjižnice i kutka za djecu i mlade tik do savršenstva, ali mi ćemo daljnjim ulaganjima, zajedničkim radom i s knjižnicom i Gradom Čakovcem svakako dovesti ovaj prostor i ponudu ovog prostora do samog savršenstva“, rekla je u svom uvodnom govoru zamjenica župana Međimurske županije Sandra Herman prilikom otvaranja novog odjela Knjižnice i čitaonice „Nikola Zrinski“ Čakovec te dodala kako Međimurska županija na godišnjoj razini ujedno potpomaže rad knjižnice, nabavku knjižne građe i ono što je najvažnije, rad dopisne službe, te samim time dovode dobru knjigu u svaki djelić Međimurja na što je stavljen poseban naglasak.
Nakon dugog iščekivanja i dogovaranja oko preseljenja u nove prostorije, kako je Međimurska županija sa svojim dijelom ulaganja završila prije pet mjeseci, Knjižnica „Nikola Zrinski“ Čakovec nastavila je s radom u novim prostorijama. Do realizacije uređenja ovog prostora, došlo je temeljem Sporazuma između Knjižnice „Nikola Zrinski“, Međimurske županije i Grada Čakovca potpisanog u jesen 2015. godine. Međimurska županija uložila je nešto više od 600 tisuća kuna, a Grad Čakovec dodatnih milijun, te je uz zamjenicu nove prostore otvorio i gradonačelnik Stjepan Kovač. Sanirano je i zamijenjeno krovište, bravarija, uređena fasada, uređene sanitarije i podovi, spušteni stropovi, obojani zidovi te nabavljena potrebna oprema.
Umjetnički program upotpunili su učenici III. osnovne škole Čakovec, koji su uz pomoć zamjenice župana i gradonačelnika svečano otvorili novi dio knjižnice. U novim prostorima bit će Dječji odjel, studijski odjel, multimedijalna dvorana, igraonica i čitaonica za mlade sa izložbenim prostorom. Ukupno je uređeno oko 700 četvornih metara novog prostora te knjižnica sad radi na ukupno 1500 četvornih metara. U oslobođenom prostoru u starom dijelu uredit će se zavičajni, glazbeni i stručni odjel.
[ngg_images source="galleries" container_ids="1042" override_thumbnail_settings="1" thumbnail_width="120" thumbnail_height="90" thumbnail_crop="1" images_per_page="100" number_of_columns="0" ajax_pagination="0" show_all_in_lightbox="0" use_imagebrowser_effect="0" show_slideshow_link="0" slideshow_link_text="[Prikaz slika]" order_by="imagedate" order_direction="DESC" returns="included" maximum_entity_count="500" display_type="photocrati-nextgen_basic_thumbnails"]

homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content