Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

Građani Murskog Središća dobili Ispostavu Zavoda za hitnu medicinu

Datum objave: 12. svibnja 2017.

Grad Mursko Središće odlukom Hrvatskog sabora od 14. svibnja 1997. godine dobio je status Grada te ove godine obilježava svoju 20. obljetnicu, a najbolji mogući poklon povodom ovog jubileja zasigurno je svim građanima današnje otvaranje Ispostave Zavoda za hitnu medicinu Mursko Središće. Pet timova hitne medicinske pomoći "T2" počinje s radom 15. svibnja. U prilagodbu prostora koji će dijeliti Grad Mursko Središće i općine Selnica, Sv. Martin na Muri, Podturen, Štrigova, Vratišinec i Sv. Juraj na Bregu ukupno je uloženo 330.000 kuna, a Zavod za hitnu medicinu Međimurske županije u suradnji s Međimurskom županijom opremio ga je namještajem, potrebnom medicinskom opremom, lijekovima i medicinskim potrošnim materijalom. U Međimurju se na ovaj način nastavlja s povećanjem zdravstvenog standarda te se naš kraj pozicionira u sam vrh brze i kvalitetne intervencije.
Kod nas vlada sinergija, pozitivan duh, dobra organizacija, dobra povezanost, lokalne i regionalne, pa i državne administracije, uz stručnost Hrvatskog zavoda za hitnu medicinu. Pomoću Vas građana kod one peticije, organizacije na djelu kod izgradnje, ali i općinama, Gradu i Međimurskoj županiji s preko 1,5 milijuna kuna investicija, pokazali smo koliko možemo biti brzi i efikasni“, u svom je govoru istaknuo ravnatelj Zavoda Tomislav Novinščak. „Danas je ovdje posebno na djelu jedna dobra organizacija, dobar timski rad i u ovaj dio Hrvatske doveli smo zapravo bolju hitnu medicinsku službu. To je jako važno, kako dostupnost tako i kvaliteta hitne, koja se ne sastoji samo od vozila koja smo izvrsno opremili, nego i od krasnih ljudi. Ovdje je danas zaposleno 10 medicinskih sestara i tehničara koji slave svoj dan, pa im čestitam Međunarodni dan sestrinstva“, pritom je rekla Maja Grba – Bujević, ravnateljica Hrvatskog zavoda za hitnu medicinu.
Ispostavu otvorio premijer Plenković: „Međimurska županija je među najrazvijenijima i boljima za živjeti“
Ispostavu Zavoda za hitnu medicinu Mursko Središće službeno je otvorio predsjednik Vlade Republike Hrvatske Andrej Plenković koji je boravio u službenom posjetu Međimurju, tijekom kojeg je naglasio kako je Međimurje jedno od najrazvijenijih dijelova Hrvatske, da je Međimurska županija nedvojbeno među najrazvijenijima i među boljima za živjeti. „Siguran sam da će ova Ispostava, ne samo za žitelje Murskog Središća, nego i za žitelje općina koji su ovdje u blizini, biti vrlo korisna i najbrži izlaz u slučaju nezgode ili u slučaju potrebe. Veselim se da s ovom Ispostavom hitne jačate infrastrukturu i rješavate sve one ključne potrebe svojih građanki i građana“, u svom je obraćanju rekao premijer i obišao nove prostore. „Međimurje i Mursko Središće su hrvatski cvjetnjak, Međimurje je gotovo najhrvatskiji kraj. Svi političari su pohodili Međimurje i govorili nam kako smo dobri, kako možemo biti primjer Hrvatskoj. Ako samo na tome ostane onda su to puste priče, prava priča je ovo danas, kad se iz državnog proračuna odobri financiranje i stvore uvjeti“, rekao je gradonačelnik Murskog Središća Dražen Srpak.
Ovo je jedna poruka kako radimo i gradimo zajedno u protekle 4 godine, jer kada pogledate institucije koje nisu bile u Murskom Središću tada, danas jesu. Od ispostave i Zavoda za mirovinsko osiguranje, Županijskih odjela i drugih državnih institucija, upravo s porukom da je javna uprava proizvod koji plaćaju svi građani, a koji jednostavno mora biti kvalitetan. Kvaliteta znači dostupnost, znači efikasnost i zato danas Ispostava hitne medicine ovdje, sufinancirana iz Županijskog proračuna“, dodao je župan Međimurske županije Matija Posavec, objasnivši kako se ovime zaokružuje investicijski ciklus u zdravstvu kako se gradi i novi Dom zdravlja, a uz 50 milijuna kuna iz europskih te 15 milijuna Županijskih sredstava sagradit će se novo krilo Županijske bolnice Čakovec  uz obnovu bolničke opreme i odjela. Taj sustav i stvaranje uvjeta dovode nove liječnike, tehničare, medicinske sestre, pa je zaposleno 10 medicinskih tehničara i sestara za potrebe rada tima u Murskom Središću, uz 4 nova mlada liječnika kao zamjene za odlaske na specijalizaciju i još 2 zapošljavanja, s čime se mnogi krajevi u zemlji ne mogu pohvaliti.
[ngg_images source="galleries" container_ids="1032" override_thumbnail_settings="1" thumbnail_width="120" thumbnail_height="90" thumbnail_crop="1" images_per_page="100" number_of_columns="0" ajax_pagination="0" show_all_in_lightbox="0" use_imagebrowser_effect="0" show_slideshow_link="0" slideshow_link_text="[Prikaz slika]" order_by="imagedate" order_direction="DESC" returns="included" maximum_entity_count="500" display_type="photocrati-nextgen_basic_thumbnails"]

homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content