Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

Dan Europe na poseban se način proslavio i u Srednjoj školi Prelog

Datum objave: 11. svibnja 2017.

U sklopu Europskog tjedna koji je i ove godine održan od  2. do 9. svibnja, Srednja škola Prelog otvorila je vrata javnosti kako bi na dostojanstveni način obilježili Dan Europe. To je prilika da učenici osnovnih škola u pratnji svojih nastavnika, ali i svi zainteresirani građani upoznaju kulturne, povijesne, biološke, enogastronomske, gospodarske, turističke, ekonomske i druge zanimljivosti koje nudi Europa.
Naglasak je stavljen i na angažmanu profesora i učenika koji sudjeluju u programu Erasmus+, te na taj način omogućuju učenicima putovanja, stjecanje novih znanja, iskustava i prijateljstava diljem Europe. Učenici Srednje škole Prelog predstavili su svih 28 članica na vrlo zanimljiv i dosjetljiv način. Svaku državu članicu predstavilo je troje učenika različitih usmjerenja. Njihov trud prepoznali su učenici osnovnih škola iz Donjeg Kraljevca i Preloga, a kroz pripremu za ovaj događaj  srednjoškolci su naučili izuzetno mnogo o Europi.
Idejna začetnica ove hvalevrijedne  izložbe bila je profesorica Dragica Koštarić uz pomoć profesorica Valentine Pirc Mezga,  Snježane Janković  i knjižničarke  Nataše Sakač.  Već je uobičajeno da Srednja škola Prelog više puta tijekom godine rado otvara svoja  vrata osmašima iz susjednih osnovnih škola, a druženje je posebno uveličao i  župan Međimurske županije Matija Posavec koji je pomno proučio izložbu uz nekoliko zanimljivih anegdota o državama članicama te oduševio učenike i goste.
[ngg_images source="galleries" container_ids="1025" override_thumbnail_settings="1" thumbnail_width="120" thumbnail_height="90" thumbnail_crop="1" images_per_page="100" number_of_columns="0" ajax_pagination="0" show_all_in_lightbox="0" use_imagebrowser_effect="0" show_slideshow_link="0" slideshow_link_text="[Prikaz slika]" order_by="imagedate" order_direction="DESC" returns="included" maximum_entity_count="500" display_type="photocrati-nextgen_basic_thumbnails"] 

homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content