Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

Na veselje više od 1000 studenata, krenula izgradnja Studentskog doma u Međimurju

Datum objave: 10. svibnja 2017.

Tek 6 dana nakon što je s izvođačem radova potpisan Ugovor o javnoj nabavi za izvođenje radova „Građevinsko obrtnički radovi, instalacijski radovi i uređenje okoliša u svrhu rekonstrukcije zgrade za potrebe Studentskog doma”, u sklopu projekta Uključivo studiranje, krenuli su radovi na izgradnji Studentskog doma u Međimurju. Prigodna svečanost održana je uz prisustvo studenata Međimurskog veleučilišta u čijoj će se blizini dom i graditi, a koji s nestrpljenjem čekaju ove nove uvjete koji će im pomoći u nastavku školovanja.
Dobivanje studentskog doma mnogo znači za studente, osobito za nas koji nismo iz Čakovca, evo ja sam osobno iz Ivanić-Grada i stvarno nam je problem naći neki adekvatni smještaj zbog troškova. Cijene su vrlo visoke tako da je ovo odlično rješenje i olakšati će uvelike nama studentima život. Troškovi studenata su vrlo veliki, kreću se i do 2000 kuna s režijama i troškovima menze“, zaključio je predsjednik Studentskog zbora Sven Rede te pritom naglasio kako će uz sve benefite ovaj Studentski dom ujedno i privući nove studente, zbližiti studentsku zajednicu u Međimurju i organizirati češća okupljanja.
Studentski dom u Međimurskoj županiji, s 32 ležaja, 23 sobe, restoranom, knjižnicom, studentskim kafićem i drugim popratnim sadržajima skoro će poboljšati i oplemeniti studentski život u Međimurju, što su potvrdili dekanica Međimurskog veleučilišta u Čakovcu Nevenka Breslauer i župan Međimurske županije Matija Posavec koji su objasnili kako će se do proljeća revitalizirati još jedan dio starog vojnog kompleksa i postati novi dom za studente. Radi se o projektu vrijednom nešto više od 9, 5 milijuna kuna, od čega Europska unija sufinancira veći dio bespovratnih sredstava, dok ostatak od 130 tisuća kuna Međimurska županija.
60 milijuna kuna novih investicija najavljeno na prostoru bivše Vojarne!
„Želja mi je da ovaj Studentski dom što prije stupi u svoju funkciju, da studenti uživaju u njemu, da nađu dodatne aktivnosti i da se što više zadržavaju na ovom prostoru gdje je Veleučilište, jer će time obogatiti svoj boravak u našem lijepom Međimurju. Danas je službeno otvorenje gradilišta i nadamo se da će kroz 6 mjeseci građevinski radovi biti završeni“, rekla je pritom dekanica  i dodala kako se očekuju evidentno niži troškovi studiranja, a samim time studiranje će biti atraktivnije i dostupnije svima uz stvaranje Međimurja kao prave studentske regije.
„Nedavno smo potpisivali ugovor i već su osigurani uvjeti da se počne danas s radovima na novom Studentskom domu koji evo trebaju biti završeni u narednih 6 mjeseci, očekujem da će u proljeće iduće godine biti potpuno opremljen i u funkciji“, rekao je pritom župan i dodao kako je ovo veliki dan za Veleučilište, ali i za cijelo Međimurje kako se svim ulaganjima u nastoji mladima stvoriti uvjete da ostanu i da se školuju u Međimurju, rade ovdje, a za taj rad primaju pristojnu plaću. Jedan je to dio sustavnog rada kojim se stvaraju rezultati koji nisu ostvarivi preko noći, a to je jedna gospodarska i atraktivna sredina koja će imati kvalitetan i atraktivan život za svakog čovjeka. Stoga se tu s ulaganjima ne staje, jer su već u planu i tri nova projekta na području bivše Vojarne za koje pripremaju dokumentaciju ili su već aplicirani.
„Najveći projekt je da cijeli ovaj prostor pretvorimo u Centar metalske jezgre, vrijedan 36 milijuna kuna, za koji smo dobili suglasnost resornog ministarstva, pa sada idemo u drugi korak njegove realizacije. Ujedno smo pokrenuli investiciju vrijednu 12 milijuna kuna dogradnjom Tehnološko – inovacijskog centra, a na evaluaciji u Ministarstvu gospodarstva je i treći projekt, Centar održivog razvoja koji će se nalaziti pored zgrade Studentskog doma također vrijedan 12 milijuna kuna“, naglasio je Posavec te dodao da se očekuje njegovo skoro apliciranje na EU fondove.
[ngg_images source="galleries" container_ids="1022" override_thumbnail_settings="1" thumbnail_width="120" thumbnail_height="90" thumbnail_crop="1" images_per_page="100" number_of_columns="0" ajax_pagination="0" show_all_in_lightbox="0" use_imagebrowser_effect="0" show_slideshow_link="0" slideshow_link_text="[Prikaz slika]" order_by="imagedate" order_direction="DESC" returns="included" maximum_entity_count="500" display_type="photocrati-nextgen_basic_thumbnails"]

homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content